Přejít k hlavnímu obsahu

Moon a jeho aktuální (ne)úspěchy

26. 11. 2009 | 18:26 Warcraft 3
Foto: Moon v dresu WeMadeFOXNašlo by se jen málo lidí, kteří by neznali korejského hráče vystupujícího pod přezdívkou Moon s občanským jménem Jang JaeHo.
Výchozí obrázek
POPISEK OBRAZKU
Foto: Moon v dresu WeMadeFOX

Našlo by se jen málo lidí, kteří by neznali korejského hráče vystupujícího pod přezdívkou Moon s občanským jménem Jang JaeHo. Několikanásobný medailista z olympiády elektronických sportů, World Cyber Games, se v posledních týdnech potýká s nevídaným poklesem výkonnosti, která ho nejspíš připravila i o šanci bojovat o své další dobré umístění na World Cyber Games.

Vše to začalo 14. listopadu, když ve čtvrtfinále World Cyber Games nastoupil proti Číňanovi InFimu. Zápas, ve kterém byl papírovým favoritem, se neodehrával podle jeho představ a nakonec v něm utržil porážku 2:0 na mapy, i když podal velice dobrý výkon. Pro Moona to znamenalo konec snu o své první zlaté medaili z World Cyber Games.

Další problémy přišly s účastí na turnaji IEST, který se konal v Pekingu. Sešlo se na něm dvanáct špičkových hráčů, čtyři zastupující Evropu, čtyři reprezentující Koreu a čtyři domácí hráči z Číny. Moon, jakožto jeden z pozvaných hráčů (kvalifikovat se museli jen Číňané), byl nalosován do skupiny s Číňanem Skyem a dalším zklamáním letošních World Cyber Games, Nizozemcem Grubbym. Moon se na tomto turnaji nestačil ani rozkoukat a už si balil kufry. Svým soupeřům ve skupině nenadělil ani jednu mapu a díky tomu nepostoupil do play-off.

Moon musel po obou těchto zápasech dokonce vyhledat pomoc lékařů, protože už několik dní trpěl horečkami. Na IEST přijel v roli favorita a právě tato komplikace mu zhatila plány na titul, kterým si mohl vyspravit chuť po nepovedeném WCG. Právě na WCG byl viděn s rouškou, která mohla znamenat táhnoucí se zdravotní problémy.

I přes tento hendikep včera odehrál poslední zápas ve skupině Shadow League. Proti němu se postavil Španěl LucifroN a Moon opět prohrál, po čtvrté v řadě. Toto klopýtnutí už nic nezmění na jeho jasném postupu do play-off z prvního místa, ale dost to vypovídá o jeho současném rozpoložení.

Na Moonovu klesající výkonnost reagoval i vydavatel žebříčků nejlepších hráčů, organizace G7. Před WCG byl ještě na druhém místě, po něm na třetím. Nejaktuálnější žebříček zveřejněný po turnaji IEST ho posunul dokonce až na čtvrté místo. Můžeme jen spekulovat o tom, jak dlouho bude útlum hvězdného night elfa trvat a zda znovu nalezne ztracenou formu.

Moonovo hodnocení na portálu GosuGames.net:



Hodnocení organizace G7 po IEST: