Přejít k hlavnímu obsahu

Výrazné změny na Warcraft 3 scéně

9. 12. 2009 | 08:00 Warcraft 3
Foto: fragster.de, VoShiXPohyb na Warcraft 3 scéně, o kterém dnes bude řeč, začal dost nenápadně, totiž vyhozením dalšího týmu z nejpopulárnější týmové Warcraft 3 ligy, tedy WC3L. O svůj slot se vlastní vinou připravili němečtí sTa, kteří nasbírali více trestných bodů, než by bylo zdrávo.
Výchozí obrázek
VoShiX
Foto: fragster.de, VoShiX

Pohyb na Warcraft 3 scéně, o kterém dnes bude řeč, začal dost nenápadně, totiž vyhozením dalšího týmu z nejpopulárnější týmové Warcraft 3 ligy, tedy WC3L. O svůj slot se vlastní vinou připravili němečtí sTa, kteří nasbírali více trestných bodů, než by bylo zdrávo.

Celková organizace týmu sTa byla velice zvláštní a nepříliš profesionální. Pozdní předzápasové prognózy, pozdní naplánování zápasů, nesportovní chování a podvody s účty. To je jen malý výčet prohřešků, díky kterým nasbírala německá organizace 6,5 bodů, které jim bohatě stačily k vyhození z ligy. sTa tedy už ve WC3L neuvidíme. To se ovšem nedá říct o jejich bývalých hráčích. Dva z nich už totiž mají nové angažmá.

Prvním z nich je v současnosti nejlepší německý night elf a zároveň velmi talentovaný hráč, Edward "VoShiX" Ebel. Ten se hned chytl příležitosti opustit potápějící se loď a upsal se domácímu týmu Raptor Gaming. Ti v jeho osobě získali hodnotnou posilu, která se jim bude hodit nejen v německé ESL Pro Series, ale i ve WC3L. Raptor v této lize zaujímají ve své skupině třetí místo, když na druhé Milenium ztrácejí 2 body na vedoucí x6tence body 3. Mají ovšem zápas k dobru s Korejci z týmu Mojawi. Uvidíme, jak velkou pro ně bude VoShiX posilou.

Současná sestava týmu Raptor Gaming:

{#Německo} Edward "VoShiX" Ebel
{#Německo} Daniel "Miou" Holthuis
{#Švédsko} Marcus "Thorzain" Eklof
{#Švédsko} Daniel "LiiLD.C" Claesson
{#Švédsko} Fredrik "KnOfF" Button
{#Ruská federace} Artem "Cash" Schirobokov

Druhým hráčem z řad sTa, který si po jejich zablokování ve WC3L našel nové angažmá, je ukrajinský human Valentin "Majestic" Kosorovcev. Bývalá opora německé organizace se připojila k nově vzniknuvšímu týmu RoX-Gaming. O něm zatím nemáme žádné podrobnější informace, ale podle jednoho z jejich hráčů se pokusí prosadit ve WC3L, NGL ONE a WCIP.

Blízko vyřazení z WC3L je i světoznámý velkoklub SK Gaming. Těm se podařilo nasbírat pět trestných bodů a bude zajímavé sledovat jejich boj proti organizátorům WC3L. Stačí jim pouhý jeden trestný bod, aby byli diskvalifikováni.

Poslední dnešní zprávou, která se tentokrát nebude týkat WC3L, je potvrzení informace, o které jsme vás informovali v tomto článku. Čínská hvězda Weiliang "Fly100%" Lu po třech letech opouští řady německého klubu mousesports a připojí se k čínské organizaci EHOME, která dodnes disponovala pouze DotA týmem. Fly100% má u mouz smlouvu do konce roku, a tak se stane oficiálním hráčem EHOME až od ledna 2010.