Přejít k hlavnímu obsahu

České týmy v STC6

16. 12. 2009 | 17:10 České týmy v STC6
Máme za sebou první fázi největšího TrackMania turnaje současnosti Stadium Teams Championship 6. Toho se účastní nejlepší týmy světa jako jsou n!faculty, YoYoTech nebo třeba Inferno eSports. Mezi účastníky nechybí ani české klany, jejich výsledky jsou shrnuty v následujících řádcích.
Výchozí obrázek

Máme za sebou první fázi největšího TrackMania turnaje současnosti Stadium Teams Championship 6. Toho se účastní nejlepší týmy světa jako jsou n!faculty, YoYoTech nebo třeba Inferno eSports. Mezi účastníky nechybí ani české klany, jejich výsledky jsou shrnuty v následujících řádcích.

Czech-Slovak Rangers
Tým CSR, jenž se nacházel ve skupině 10 měl poměrně těžké soupeře. V prvním zápase se hned střetli s velmi "nabušenou" sestavou infused, ve které je například Čech žijící v Německu crex. infused předpokládaně vyhráli a CSR měli jedinou možnost - v dalším zápase vyhrát. Bohužel na ně byl připraven tým inf-d, který má hodně početnou sestavu, a tak CSR zbýval poslední zápas ve skupině. CSR o nic nešlo, ale i tak se připravili a klan Phenix gaming porazili. Bohužel i přesto v turnaji končí.

Miracle_group
Ve skupině 22 patřil tento český tým k favoritům, jelikož zde nebyl žádný mezinárodně silný tým. První zápas proti polskému klanu Bot Boys lehce zvítězili. V druhém kole byl prakticky boj o první postupové místo, když se MG postavilo poměrně kvalitnímu brazilskému týmu 711. V posledním kole je čekal celek Power 4 Gear, kterému český tým podlehl, ale i tak se může radovat z prvního místa ve skupině.

eSuba a SnoopY
Do stejné skupiny 26 se dostali 2 české top týmy eSuba a snp. Kromě nich ve skupině byly týmy aEnemy a kemet, které ovšem lehce podlehli tuzemským týmům. Derby těchto dvou klanu bylo naplánováno na poslední kolo základních skupin a bylo vybráno portálem Trackmanie.se k živému streamu s komentářem. Pár hodin před zápasem se oba týmy dozvěděli, že kvalita zápasu nebude taková, jak by se dalo předpokládat, jelikož několik hráčů chybělo. Nakonec poměrně snadno vyhrála eSuba 7:5, 7:3 a 7:0, což jí zajistilo první místo ve skupině.

wX by cRew.sk
Česko-slovenský tým wX, jenž hraje pod multiklanem cRew.sk byl nalosován do skupiny 30. Nejtěžší soupeř byl nachystán hned v prvním zápasu, kdy se střetli se španělským týmem Qlimax Beer. Ačkoliv první mapu vyhráli jasně 7:0, souboj na druhé byl o poznání těžší. Na konci mapy byl stav 5:7 pro wX, což znamenalo, že se bude rozhodovat až na třetí mapě. Na té se bodový stav dostal až na „matchpoint“, který rozhodoval o všem. Šťastnější byl nakonec tým wX. Druhý zápas s přehledem vyhráli a poslední v řadě skončil kontumační výhrou pro wX z důvodu komunikační neaktivity soupeře.

BUG
Tým BUG měl zřejmě nejmenší šance na postup, ačkoliv nic nebylo předem ztraceno. V prvním zápase proti klanu BtB prohráli „brouci“ 1:2 na mapy. V druhém kole šlo o postup, a tak se hráči českého celku svědomitě připravovali. Bohužel to nestačilo, a tak je čekal ještě 3. zápas, ve kterém prakticky o nic nešlo, tudíž byla motivace slabá. BUG tak předpokládaně podlehl i italskému týmu ieS a loučí se tak s turnajem po základních skupinách.

Čeští hráči v zahraničních klanech
Nelze opomenout tuzemské borce, kteří hájí barvy světoznámých týmů. V multiklanu YoYoTech je česká a slovenská jednička Sandro a Hakki Junior, kteří se nedávno účastnili švédského DreamHacku. Jejich tým s přehledem vyhrál všechny zápasy a je pasován na jednoho z největších favoritů turnaje.

Za nizozemský tým eMpathy jezdí český hráč ToMaso, jenž patří k české špičce a jistě je tak platný tomuto velmi talentovanému týmu. eMpathy podobně jako YYT hladce vyhrálo všechny zápasy ve skupině.

Zápasy v playoff

Miracle_group vs. {#Německo} atteam
MGčka to budou mít hned v prvním kole hodně těžké. Čeká je totiž německý klan @team s poměrně slavnou a dlouhou historií, který si již několik let drží svoji kvalitu.

eSuba vs {#Ruská federace} NRC
Prakticky neznámý ruský tým NRC čeká eSubu. Výhra by pro ně měla být jistotou, ovšem neradno neznámé týmy podcěňovat.

SnoopY vs. {#Švýcarsko} dimension
Snoopy čeká prakticky jediný kvalitní švýcarský tým dimension, který vyhrál svoji skupinu. Pokud se tým oklepe a dá dohromady po neúspěšném zápase s tuzemským rivalem eSubou, neměl by pro ně být takový problém Švýcary porazit.

wX by cRew.sk vs. {#Francie} oXygen
Na wX se budou připraveni Francouzi z týmu oXygen, jenž jistě nebude lehkým soupeřem.