Přejít k hlavnímu obsahu

SK Gaming ovládli GameGune 2011

24. 7. 2011 | 23:15 Counter Strike 1.6
Španělské Bilbao se v dnešních odpoledních hodinách třáslo pod náporem švédského kladiva. Ve finále GameGune 2011 se totiž střetly dva severské výběry, SK Gaming a ESC Gaming. Vítězné euforie se ale nakonec dostalo jen jednomu týmu a to doposud neporaženým a nadále nejlepším SK Gaming.
Výchozí obrázek

Španělské Bilbao se v dnešních odpoledních hodinách třáslo pod náporem švédského kladiva. Ve finále GameGune 2011 se totiž střetly dva severské výběry, SK Gaming a ESC Gaming. Vítězné euforie se ale nakonec dostalo jen jednomu týmu a to doposud neporaženým a nadále nejlepším SK Gaming.

Celý turnaj vypukl již včera v ranních hodinách a vše se díky problémům protáhlo až do dnešních ranních hodin. Do turnaje nakonec zasáhlo třiadvacet týmů, jenž byly rozděleny do čtyř herních skupin. Z těchto skupin poté postoupilo pouze dvanáct sestav, které si i letos zahrály velmi netradiční herní systém. Herní maplist byl ochuzen o de_tuscan, tudíž týmy bojovaly pouze na čtyřech mapách a pouze prvních osm týmů si zajistilo místo ve Winner Bracket play off. Zbylé celky poputovaly do Lower Bracket.

Skupinovou fázi načnul zápas brazilských paiN a arabských GameHolics. Brazilští hráči si v něm vedli opravdu skvěle a porazili outsidery jednoznačně 25-5. Největším favoritem skupiny A byli ale Natus Vincere, kteří si nakonec z pěti zápasů odnesli pět výher. Čistý štít se povedlo udržet i švédským SK Gaming a fnatic, kteří ovládli skupinu B, resp. C. ESC Gaming, čtvrtý zástupce severské komunity, sice prohráli s LowLandLions, ale díky lepšímu skóre vyhráli skupinu D a postoupili do play off z prvního místa.

Skupina ABody Skupina BBody 
1.{#Ukrajina} Natus Vincere15 1.{#Švédsko} SK Gaming12 
2. {#Portugalsko} k1ck12 2.{#Portugalsko} Defining Stars9 
3.{#Brazílie} paiN9 3.{#Španělsko} x6tence6 
4.{#Španělsko} madjick6 4.{#Francie} LDLC.com3 
5.{#Spojené arabské emiráty} GameHolics1 5.{#Španělsko} club bathory0 
6.{#Španělsko} talikemix1     
        
Skupina CBody Skupina DBody 
1.{#Švédsko} fnatic15 1.{#Švédsko} ESC Gaming12 
2.{#Polsko} DELTA12 2.{#Ruská federace} Moscow Five12 
3.{#Francie} eSahara9 3.{#Španělsko} DN-Gaming9 
4.{#Španělsko} 34united6 4.{#Nizozemsko} LowLandLions9 
5.{#Spojené arabské emiráty} IMPULSE3 5.{#Portugalsko} x-function3 
6.{#Španělsko} SNc0 6.{#Španělsko} Lagunak0 

Do play off tedy jak jsme již zmínili postoupilo dvanáct celků, přičemž týmy na prvních dvou místech ve skupinách postoupily do prvního kola Winners Bracketu. Sestavy ze třetích míst naopak putovaly do prvního kola Lower Bracketu.

GameGune 2011 play off

Finálové utkání proti sobě nakonec svedly SK Gaming a ESC Gaming, kteří se po včerejší prohře s Natus Vincere opravdu vzedmuli a všem svým dnešním  soupeřům uštědřili silný úder. Nejdříve si na ESC vylámali zuby jihoameričtí paiN, kteří po celou dobu turnaje předváděli skvělé výkony. Druzí, kteří neuspěli na skvěle rozjetých ESC, byli fnatic, jenž sice vyhrávali v polovině zápasu 10-5, ale mix severských hráčů nakonec vyhrál tím nejtěsnějším výsledkem 16-14. Jejich ukrajinští přemožitelé Natus Vincere čekali na ESC před branami grandfinále. Na´Vi předváděli skvělou hru, bohužel ESC se po skvělém týmovém výkonu dostali na koně a po vítězství 16-13 postoupili do grandfinále GameGune 2011.


SK Gaming ovládli další turnaj (foto: HLTV.org)

Poslední zápas turnaje rozehráli SK Gaming za T stranu a podařilo se jim uhrát skvělých osm bodů za teroristickou stranu. ESC se snažili kontrovat po změně stran, bohužel první kolo ovládli SK a s bodovým náskokem putovali za vítězstvím. Ačkoliv se jejich soupeři snažili srovnat, vítězný bod na stranu nejlepšího švédského celku přiřkl Chritopher "GeT_RiGhT" Alesund.

Konečné pořadí GameGune 2011

1. místo {#Švédsko} SK Gaming 12,000€
2. místo {#Švédsko} ESC Gaming 6,000€
3. místo {#Ukrajina} Natus Vincere 3,000€
4. místo {#Švédsko} fnatic 1,500€

Zdroj: HLTV
Štítky: GameGune 2011