Přejít k hlavnímu obsahu

GC Guangzhou: První čtveřice kvalifikovaných

31. 7. 2011 | 21:54 Counter Strike 1.6
První online kvalifikace na Global Challenge Guangzhou je za námi. Po seznamu účastníků vám přinášíme také informace o průběhu kvalifikace a celkové vítěze.Jak již určitě všichni víte, pořadatelé světoznámé IEM zvolili pro šestý ročník této prestižní akce nový formát kvalifikace. Týmy se mohou na finále IEM6 kvalifikovat skrze Global Challenge, které se budou v průběhu roku konat po celém světě. Pojďme si zrekapitulovat historicky první online kvalifikaci pro Global Challenge, která se bude konat v čínském městě Guangzhou.
Výchozí obrázek

První online kvalifikace na Global Challenge Guangzhou je za námi. Po seznamu účastníků vám přinášíme také informace o průběhu kvalifikace a celkové vítěze.

Jak již určitě všichni víte, pořadatelé světoznámé IEM zvolili pro šestý ročník této prestižní akce nový formát kvalifikace. Týmy se mohou na finále IEM6 kvalifikovat skrze Global Challenge, které se budou v průběhu roku konat po celém světě. Pojďme si zrekapitulovat historicky první online kvalifikaci pro Global Challenge, která se bude konat v čínském městě Guangzhou.

První kvalifikace čítala dohromady 32 týmů z celého světa a velká jména nebyla nouze. Na seznamu jsme spatřit týmy jako fnatic, Lions, mouz, nebo finské paistit. Pojďme se v krátkosti poohlédnout za cestami čtyř nejlepších týmu, které se prostřílely až ke slotům na Global Challenge Guangzhou.

Tým, který v roce 2009 neměl soupeře, tento rok poměrně tápe. Řeč je o švédských fnatic. Ačkoliv tento rok příliš úspěchů neposbírali, tuto kvalifikaci zvládli doslova bravůrně. Italské soupeře z InN1 vyprovodili ze serveru debaklem v poměru 16-0. Rozjeté fnatic nedokázala zastavit ani německá dvojice týmů KILLERFISH-TBH a fnatic se mohou zaslouženě těšit na finální kvalifikaci.

Sestava fnatic

{#Bosna a Hercegovina} Faruk "pita" Pita
{#Švédsko} Patrik "cArn" Sättermon
{#Švédsko} Rasmus "GuXStåhl
{#Švédsko} Richard "Xizt" Landström
{#Švédsko} Harley "dsn" Örwall

V podobném duchu se nesla cesta dalšího severského celku s názvem paistit. Pětice borců ze země tisíců jezer prošla kvalifikací také naprosto bez újmy. Po destrukci německých ieS.de se stejným klidem roznesli také jejich krajany z AIM41. V následném severském duelu dokázali porazit švédské Lions 2-0 a společně s fnatic se mohou připravovat na finální kvalifikaci.

Sestava paistit

{#Finsko} Kimmo "BASiC" Fagerholm
{#Finsko} Samu "plastE" Aalto
{#Finsko} Niko "naSu" Kovanen
{#Finsko} Timi "aslak" Verkkoperä
{#Finsko} Tomi "lurppis" Kovanen

Dalším postupujícím se po těsné výhře nad celkem TCM-Gaming stává německá pětka nesoucí název Hardware4u. Po snadné výhře nad britskými Sun Lolly a německými kolegů z Tera-Gaming se H4U střetli s již zmiňovanými TCM-Gaming z Dánska. Těm se nepodařilo rozjeté němce zastavit a po prohře 2-1 na mapy přenechávají slot na finální kvalifikaci německým borcům.

Sestava Hardware4U

{#Německo} Gerhard "gerdi" Grimm
{#Německo} Eduard "eddy" Schmidt
{#Turecko} Ani "cLy" Gülec
{#Dánsko} Christian "turkizh" Bindslev
{#Dánsko} Martin "woodi" Holm

Čtveřici postupujících uzavřel další německý tým, konkrétně mousesports. Stejně jako fnatic, nebo paistit, dokázali mouz doslova přejet všechny své soupeře. Po jednoznačné výhře na německými lanstaq dokázali přestřílet také Francouze z HYC. Po výhře nad bulharskou zástavou v kvalifikaci, týmem YamatO, získali mousesports třetí skalp a společně s týmy fnatic, paistit a H4U se mohou chystat na finální kvalifikaci.

Sestava mousesports

{#Německo} Tranh "ninja" Vinh Bui
{#Německo} Roman "roman" Ausserdorfer
{#Německo} Michele "zonixx" Köhler
{#Dánsko} Finn "karrigan" Andersen
{#Rakousko} Franz "gore" Burghardt

Seznam čtyř postupujících už známe. Druhá a poslední online kvalifikace pro GC Ghangzhou se odehraje sedmého srpna, čtnáctého srpna se poté uskuteční finální kvalifikace, ze které tři nejlepší týmy postoupí na GC Guangzhou. Registrovat se mohou všechny týmy, které mají možnost do Číny odcestovat.

Zdroj: HLTV
Štítky: Global challenge, IEM