Přejít k hlavnímu obsahu

Kaparzo: Naše komunita patří mezi ty slabší

9. 11. 2011 | 17:48 Counter Strike: Source
Po nějaké době jsem se opět rozhodl udělat rozhovor. Mojí obětí je tentokráte hráč Cracked Gamers - David 'Kaparzo' Lacina.Čau Kape. Sice Tě většina CS:S komunity nejspíše zná, ale tak, představ se pro ty, co tě třeba ještě neznají.Tak jmenuji se David Lacina, je mi 17 let, bydlím v Hradci Králové a třetím rokem studuji sportovní management .
Výchozí obrázek

Po nějaké době jsem se opět rozhodl udělat rozhovor. Mojí obětí je tentokráte hráč Cracked Gamers - David 'Kaparzo' Lacina.

Čau Kape. Sice Tě většina CS:S komunity nejspíše zná, ale tak, představ se pro ty, co tě třeba ještě neznají.

Tak jmenuji se David Lacina, je mi 17 let, bydlím v Hradci Králové a třetím rokem studuji sportovní management .

Začneme tedy od začátku. Kdy a jak ses k CS:S dostal? Proč zrovna CS:S?

Tak vyrůstal jsem na 1.6tce a dostal jsem se k tomu, když mi bylo 7 let. Poprvé jsem tuhle hru viděl u bratrance a zalíbila se mi. Ve 14 letech jsem přešel s kamarády na CS:S a už to jelo samo. K Source jsem se dostal asi tak, že mě zaujal live přenos CGS na Eurosportu.

Lákaly Tě někdy jiné hry krom obou dílů CS? Přemýšlel jsi někdy, že s CS:Skem sekneš úplně? 

Abych pravdu řekl, tak jiné střílečky mě nelákají. Ale WoWko a LoLko si zahraju rád. A seknout s CS:Skem jsem chtěl po Dětkovicích, ale nějak z toho sešlo, když mi napsal hany s tripplem. 

Pojďme dále. Ty a cheaty, resp. tvoje cheatmovie. Jak by ses vyjádřil k této kapitole?

Tak je to už stará záležitost, ale je to čistý. Je tam podezřelá asi jedna či dvě akce ale to najdeš u každého v zápase, ostatní je zvuk a report spoluhráčů víc bych k tomu asi ani neměl.

Takže chceš říct, že jsi nikdy necheatoval?

Ne.

Dobrá tedy. Prošel jsi v české scéně několika týmy. Které byli podle tebe ty nejlepší, případně ve kterých se ti nejlépe hrálo?

Nejlépe se mi hraje teď s klukama v Cracked Gamers, což jsou vanto, tyllnik, hany a tripple. A taky nesmím zapomenout na tým v iRonix - cRoox, TRix, vanto a haxz. A zatím nejlepší zážitek s BWgaming na lanu, což byl tým ve složení FLash, hany, tyllnik a vanto.

Co máte s Cracked v brzkém plánu? Myslíš, že máte na to, být mezi nejužší elitou naší scény, či dokonce nejlepší?

Jak sis mohl všimnout, tak se chystáme do Olomouce na lanku a řekl bych, že když bude čas v týdnu přát, tak budeme moct přijet v plné síle a vyhrát. Tak každý tým na to má, jde jen o partu lidí, co si sedne a když každý děla, to co má, tak můžeš porazit i ty nejlepší. Rozhodně si ale myslím, že na to určitě máme.

Někteří hráči tvůj skill s awp řadí mezi nejlepší u nás. Co si o tom myslíš? Kdo je tvůj vzor?

Tak slyšel jsem o tom už taky :) Tak člověka určitě potěší, když to lidí říkají a já si osobně myslím, že na Dětkovicích jsem ukázal co s wipem umím na lanu. Jsem rád, že to padá a doufám, že ještě dlouho bude. Mým vzorem byl/je WT.

Jaký máš názor na tuzemskou CS:S komunitu?

Tak naše komunita patří mezi ty slabší. Je škoda, že tu není více týmu, které dokážou něco uhrát. Napočítal jsem tak 5 týmů, což je málo. Teď by to mohlo být o něco lepší, jelikož se ESL se rozjela v plném proudu, příští rok EPS, máme 2 sloty, takže doufám, že se naše komunita zvedne a půjde co nejvýše.

Co by podle tebe české CS:S komunitě pomohlo k vzestupu?

Určitě by pomohla nějaká ta lan u nás, která by lákala i top evropské týmy. Nejvíc mě mrzí asi ty MZH, že jezdí málo týmů, přitom je nás tu dost, když se podíváš, kolik týmů hraje INTEL a SteelSeries ligu, jenže největší problém je, že lidi v týmech jsou z různých měst a nechce se jim např. z Brna do Prahy a obráceně, že je to daleko.

A za další, ty slabší týmy si řeknou, že tam dostanou hunt a nepojedou, ale to je ta chyba - někde ty zkušenosti nabrat přece musí a MZH je na to perfektní, hlavně se tam ty lidi poznají a zjistí, jak jim to jde, když sedí všichni vedle sebe.

Nuže dobrá. Co dělá David Lacina, pokud zrovna "nekliká panáčky"?

Tak, hraju fotbal takže 4x týdně, do toho škola takže jsem rád, když přijedu domu před sedmou hodinou, a pak večer škola holt škola nebo CS:S. Ale jinak, že bych neměl čas i na real life, se nedá říct.

Tak teda díky za rozhovor. Na závěr, jestli máš zájem, chtěl bys někomu něco vzkázat?

Tak fanouškům Cracked, ať fandí a čtenářům asi nic jiného, než ať tolik neflejmí, ale tak, prox je prox :D Takže se tu nějaký ten flame najde, ale to je všude, každý má holt jiné nazory. Já Ti děkuji za rozhovor a ať se ti daří.

Tobě taky, díky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.