Přejít k hlavnímu obsahu

GIGABYTE LAN Finále: Preview týmů

23. 1. 2012 | 16:24 Counter Strike 1.6
Už za týden se čtyři nejlepší týmy třetí sezóny GIGABYTE ligy setkají v brněnské herně PGCC Velký Špalíček, aby se porvali o titul v nejprestižnější lize u nás. A které že týmy to jsou?  eSuba.intel
Výchozí obrázek

Už za týden se čtyři nejlepší týmy třetí sezóny GIGABYTE ligy setkají v brněnské herně PGCC Velký Špalíček, aby se porvali o titul v nejprestižnější lize u nás. A které že týmy to jsou?

{#Česká Republika} eSuba.intel

{#Česká Republika} jckl
{#Česká Republika} gns                                             
{#Česká Republika} jRi                               
{#Česká Republika} duke_duke
{#Česká Republika} selby
Očekávané umístění: 1.

eSuba se již před pár měsíci musela potýkat s obrovskou ztrátou v podobě odchodu Tomáše 'oskar' Šťastného do neaktivity. Místo něj povolala bývalého hráče eSuby.intel a eSuby.LG, Davida 'selby' Hlocha. eSuba drží v tomto turnaji pozici favorita a proto budou zklamaní, pokud skončí jinak než se zlatem v rukou. Již dlouho nebyly týmy tak vyrovnané, jako jsou letos - myRevenge, eEriness i Kristove Deti budou pro eSubu velmi těžkým soupeřem a pokud jediný plně český tým v turnaji zaváhá, zlato půjde do rukou jednoho ze slovenských soupeřů.

Michael 'jckl' Holý se k přípravě na LAN finále vyjádřil následovně:

"Tak po zimní přestávce, kde počítám, že většina týmů netrénovala, stejně jako my, se nedá nic moc odhadnout. Teď spíše rozhodne, kdo se "do toho" zase rychleji dostal a předvede lepší výkon. Hodláme tenhle týden pořádně potrénit, tak snad to bude padat."

{#Česko + Slovensko} myRevenge

{#Česká Republika} ppk
{#Česká Republika} ptex
{#Slovenská Republika} j0sse          
{#Slovenská Republika} StaN
{#Slovenská Republika} gioTive

Očekávané umístění: 3.

myRevenge nám toho zatím moc neukázali. Od prázdnin mají zlato na LanCraftu Autumn, tam se ale potýkali pouze s mix-týmy a jejich jediným dalším turnajem bylo MSR. Na akci, jejíž finále se konalo na NEXTGEN EXPO, vyhráli svoji skupinu s PERUNPG a SnoopY, bohužel hned v semifinále narazili na svoje hlavní konkurenty z eSuby a tak byli nuceni odehrát zápas o třetí místo proti ONEFRAG. Podle slov Petra 'ptex' Tomáška se k tomu tento česko-slovenský tým nijak zvlášť nepřipravoval, proto očekáváme myR na bronzové pozici.

Kapitán týmu, Petr 'ptex' Tomášek, nám k přípravě řekl následující:

"Od MSR jsme se nepřipravovali prakticky vůbec, většina týmu má zkouškový a škola s Vánocema dostala přednost. Budem se snažit teď do lan finále alespoň dva večery něco zahrát, abychom to lan finále jeli v určitý pohodě. Už podle první odpovědi jsme se na nikoho konkrétně nepřipravovali a co se týče výsledku. U něj nezáleží na tom, že jsme netrénovali, hodláme se porvat o příčky nejvyšší."

{#Slovenská Republika} BEASTS

{#Slovenská Republika} uno
{#Slovenská Republika} xrayL
{#Slovenská Republika} GuardiaN     
{#Slovenská Republika} benq1
{#Slovenská Republika} kap1
Očekávané umístění: 2.

Aby se BEASTS znovu octli na příčce nejvyšší, musí předvést stejně dobrou individuální i týmovou hru, jako jsme mohli vidět na MSR. Obzvlášť hvězda MSR, Ladislav 'GuardiaN' Kovács, je právě po MSR velmi sebevědomý a po LAN finále se pouze ukáže, jestli měli BEASTS na MSR pouze lepší den nebo jestli můžeme začít spekulovat o tom, kdo je doopravdy nejlepší na naší scéně.

Vyjádření k tréninku týmu BEASTS, které nám poskytl Ladislav 'GuardiaN' Kovács:

"No príprava je všelijaká, keď sa dá, tak sa pripavujeme ako tím a keď nie, tak si každý zájde na deathmatch alebo si zahrá mix, aby sa riadne pripravil na lanku. Ktovie ako to dopadne, od MSR až do januára sme nehrali spolu. Za posledné 2 týždne sme toho spolu nahrali celkom dosť, aj keď benq a kap1 majú skúžkové, no snáď to zvládneme aby sme boli všetci spokojní. Čo sa týka umiestnenia, ja osobne neočakávam žiadne iné ako prvé miesto, konkurencia bude rovnaká ako na MSR a nemáme sa čoho obávať, ak sa pripravíme riadne, tak si osobne myslím, že to pojde poľahky. Ale pravdaže je to môj osobný názor, pozerám sa na to inak ako ostatní spoluhráči, moje sebavedomie je niekde inde ako ich, ale určite chce každý jeden z nás vyhrať. Každému z účastníkov prajem veľa štastia a teším sa na dobré a vyrovnané zápasy, cya."

{#Slovenská Republika} eEriness

{#Slovenská Republika} Akynos
{#Slovenská Republika} FranzP
{#Slovenská Republika} neverimw                  
{#Slovenská Republika} bit0x
{#Slovenská Republika} Ch1ppy
Očekávané umístění: 4.

Poslední turnaj eEriness se nijak zvlášť nevydařil. Na MSR se octli na druhém místě své skupiny těsně za ONEFRAG pouze díky jejich remíze na de_inferno a rozdílu kol. Kluci za sebou sice mají pěkná umístění na Mezihernových turnajích a Storm the Front, na těch ale neporazili žádného ze svých konkurentů v nadcházejícím LAN finále. Proto očekáváme, že se eEriness umístí na 4. pozici.

Matej 'Akynos' Današ má k LAN finále a tréninku eEriness následující:

"Nasa priprava je momentalne velmi mierna. Musim sa ucit na skusky a ostatni chalani toho maju v skole tiez vela, takze hrame len to co musime - momentalne asi len playoff PZ clanbase. Treningy teda prebiehaju individualne na DM, ziadnu specialnu pripravu proti eSube, BEASTS ani myR nemame, budeme sa snazit zahrat to nieco, co mame nacvicene a verim, ze ak nam to pojde, mozme byt vo finale. Ja osobne by som bol velmi rad za 2. miesto, ale poradie si netrufnem tipovat, lebo podla mna to bude vyrovnany boj."

Kdo je vaším favoritem? Vyhraje stálice česko-slovenské scény eSuba nebo to bude jeden z jejich slovenských soupeřů? Napište svůj názor do komentářů pod novinkou!