Přejít k hlavnímu obsahu

Známe rozlosování Assembly Winter 2012

16. 2. 2012 | 11:45 StarCraft 2
Turnaj ASUS Republic of Gamers pro Starcraft 2 v Helsinkách, který se koná k příležitosti herního svátku Assembly Winter 2012, přinese pro hráče prizepool o velikosti 20 000 USD. Vše se odehraje v pátek a sobotu 24. Respektive 25. února ve finské metropoli.
Výchozí obrázek

Turnaj ASUS Republic of Gamers pro Starcraft 2 v Helsinkách, který se koná k příležitosti herního svátku Assembly Winter 2012, přinese pro hráče prizepool o velikosti 20 000 USD. Vše se odehraje v pátek a sobotu 24. Respektive 25. února ve finské metropoli.

Assembly Winter se koná 24. a 25. února v Helsinkách

Assembly Winter 2012 naneštěstí koliduje s termínem dalšího velkého turnaje. Tím je MLG SC 2 Winter Arena v New Yorku a nutno říci, že i díky větší dotaci dala řada hráčů přednost právě zámořskému turnaji. Díky tomu se ve Finsku neukáže obhájce z minulého ročníku {#Lucembursko} Ret. Pro řadu diváků však bude Assembly mnohem zajímavější, jelikož bude oproti MLG nabízet bezplatný stream, navíc i díky minimálnímu časovému posunu (GMT +2) je pro nás lépe přístupnější.  

Vše vypukne v pátek v pravé poledne místního času prvními zápasy skupiny A. Po hodinových intervalech se postupně připojí další skupiny až do sedmé hodiny večer, kdy bude ve hře už zapojeno všech 32 hráčů. Zápasy v základních skupinách se hrají systémem best of three a do následného single elimination play off pak postoupí dva nejlepší hráči každé skupiny.

Kromě evropských hráčů se představí i početná korejská výprava, která bude patřit k horkým favoritům na vítězství a stupně vítězů. 

SKUPINA ASKUPINA BSKUPINA CSKUPINA D
{#Korejská republika} PuMa{#Francie} Stephano{#Korejská republika} Moon{#Korejská republika} Hero
{#Ukrajina} Kas{#Polsko} MaNa{#Korejská republika} ReaL{#Korejská republika} SeleCT
{#Ruská federace} Titan{#Ruská federace} Happy {#Ruská federace} Brat_OK{#Švédsko} Seiplo
{#Finsko} Welmu{#Rumunsko} NightEnD{#Itálie} ClouD{#Portugalsko} sYz
SKUPINA ESKUPINA FSKUPINA GSKUPINA H
{#Korejská republika} JYP{#World} TBA{#Korejská republika} Lucky  {#Korejská republika} Polt    
{#Ukrajina} White-Ra{#Finsko} Elfi{#Ukrajina} Strelok{#Korejská republika} PhoeNix
{#Finsko} Satiini{#Francie} Adelscott{#Ukrajina} Bly{#Velká británie} BlinG
{#Polsko} DieStar{#Švédsko} Jinro{#Švédsko} Bischu{#Německo} TLO

Ve skupině A je největším adeptem na postup PuMa, kterého by měl doplnit Kas. Nicméně překvapit může především TitaN, který má poslední dobu velice slušné výsledky. Především Kase by mohl potrápit. Fin Welmu by měl být spíše outsider skupiny.

V „Béčku“ se dá očekávat asi nejvyrovnanější situace. Postoupit ze čtyřky Stephano, MaNa, Happy a NightEnD může prakticky kdokoliv. Nejvíce se očekává asi od Stephana, ale i ten ukázal, že ne vždy je pro něj postup samozřejmostí.

Skupiny C a D by se měly stát korejskou záležitostí. I přes nesporné Brat_OKovi kvality budou nejspíše hráči z asijského kontinentu nad jeho síly. Ve skupině D by naopak mohl překvapit Seiplo, který může HerOvi oplatit čtvrtfinálové vyřazení na DH Winter 2011.

JYP a White-Ra. To jsou jména, která by neměla mít ve skupině E větší problémy. Naproti tomu v „eFku“ je situace hodně otevřená. Nejsilnějším hráčem je pravděpodobně Elfi, který v posledním půlroce zaznamenal obrovské zlepšení. Další slot je nyní stále otevřený a čeká se na výsledek posledního kvalifikačního turnaje.

G je další skupinou s korejským zástupcem, pro kterého by měl být postup povinností. Druhé místo by si měl podle papírových předpokladů zajistit Strelok, ovšem nelze podceňovat jeho krajana Blye, který se před pár dny upsal týmu Acer a v novém dresu určitě bude chtít předvést své maximum.

A konečně H. Bylo by asi velkým překvapením, kdyby BlinG a nebo TLO dokázali překonat své dva korejské soupeře. Nejzajímavějším na celé skupině bude nejspíše souboj o první místo, postup by si Korejci neměli nechat utéct.

Jedná se pouze o mé osobní odhady a názory. Odpověď na to, kdo si nakonec odnese 10 000 USD za první místo, se dozvíme již příští víkend. Bude to opět některý z Korejců, či překvapí hráč z Evropy?