Přejít k hlavnímu obsahu

PSPL: eSuba vs. w3c-nEph dohráno!

30. 5. 2012 | 19:23 StarCraft 2
Nejočekávanější duel tohoto kola, nikoli však tohoto týdne. Tak by se dal popsat souboj, který nás zítra čeká. Proti sobě nastoupí dva kvalitní týmy. Za normálních okolností by dělila oba celky značná propast, PSPL ovšem není normální soutěž a proto se máme na co těšit.Hlavní tým eSuby a w3c-nEph jsou hlavní kandidáti na TOP3 a proto jejich vzájemný duel velmi napoví o tom, jak vše nakonec dopadne.
Výchozí obrázek

Nejočekávanější duel tohoto kola, nikoli však tohoto týdne. Tak by se dal popsat souboj, který nás zítra čeká. Proti sobě nastoupí dva kvalitní týmy. Za normálních okolností by dělila oba celky značná propast, PSPL ovšem není normální soutěž a proto se máme na co těšit.

Hlavní tým eSuby a w3c-nEph jsou hlavní kandidáti na TOP3 a proto jejich vzájemný duel velmi napoví o tom, jak vše nakonec dopadne.

eSuba má před sebou perný týden. Nejenže zítra nastoupí proti w3c-nEph, ale v neděli ji navíc čeká klíčový souboj proti eXtatus. Pokud by eSuba v tomto týdnu naplno uspěla, byla by cesta k prvnímu místu ve skupině volná. eSuba prozatím neměla příliš problémů se svými soupeři a má plný počet bodů. Kvůli pracovním povinnostem nenastoupí vítěz České StarCraft Ligy {#Česká Republika} DeViL, takže sestava týmu je jasná - {#Česká Republika} PredY, {#Česká Republika} Freizy, {#Česká Republika} Rikytan a {#Česká Republika} Lopata.

Aliance w3c a nEophyte zatím plní předpoklady, nicméně minule to proti Cracked Gamers nebylo vůbec jednoznačné a celý zápas zachránil svými dvěma body {#Česká Republika} h34D_hUnT3R, čímž se tento Protoss vyhoupnul na čelo statistik hráčů. Do zítřejšího zápasu nastoupí w3c-nEph s velkými nadějemi, protože právě díky h34D_hUnT3Rovi je výhra reálnější, než kdykoliv předtím. Kromě již několikrát zmíněného hráče se v utkání objeví {#Česká Republika} Zasz, {#Česká Republika} BloB a {#Česká Republika} Dewa.

esuba

2:3

w3c

eSuba.INTEL w3c-nEph

Rozlosování je pro tento zápas klíčové. Nahrává spíše w3c-nEph a to i proto, že pravděpodobně nejlepší hráč eSuby {#Česká Republika} DeViL nenastoupí. Souboj {#Česká Republika} Rikytana s {#Česká Republika} h34D_hUnT3Rem bude klíčový. Pokud by se Rikytanovi podařilo zvítězit, byly by vítězné plány w3c-nEph značně narušeny. Konečné slovo ale stejně budou mít zbývající hráči, kteří to rozhodně nebudou mít jednoduché a dá se očekávat vyrovnaný souboj. V základních soubojích je favoritem spíše eSuba, pokud ale dojde na Ace match, bude situace obrácená.

Zápas začíná opět v 18:00. Stream tohoto klíčového zápasu celé skupiny zajistí {#Česká Republika} Wries.

 


Tal'Darim Altar LE (ladder verze)
1. zápaseSuba.Rikytan {#Česká Republika} 1:2protoss {#Česká Republika} nEph.h34D_hUnT3R

ESV Ohana LE
2. zápaseSuba.Lopata {#Česká Republika} 0:2protoss {#Česká Republika} w3c]BloB
 GSL Antiga Shipyard (od TeamClash)
3. zápaseSuba.PredY {#Česká Republika} 2:1 {#Česká Republika} w3c]Dewa
 ESV Cloud Kingdom (od SUPEROURMAN)
4. zápaseSuba.Freizy {#Česká Republika} protoss2:1protoss {#Česká Republika} w3c]Zasz
 GSL Terminus SE (Official)
Ace matcheSuba.PredY {#Česká Republika} terran0:2protoss {#Česká Republika} nEph.h34D_hUnT3R

Vyjádření kapitánů:

w3c] MagnuM: V prní řadě se musím rozhodně zaradovat z vítězství, které mohlo být při troše štěstí i 4:0 :D. Ale to už by toho stěstí bylo asi poněkud mnoho. Nejdůležitějším faktorem tohoto zápasu pak byla zcela jistě absence DeViLa. To by podle mého, v případě Ace Matche, byly dva body pro eSubu. I rozlosovnání jednotlivých zápasů bylo pro nás velmi dobré. Celá ClanWar pak byla velmi vyrovnaná nejen co se celkového výsledku týká ale i jednotlivých zápasů. Z našeho pohledu byla rozhodně škoda, že se ani Dewovi ani Zaszovi nepodařilo dotáhnout své zápasy do úspěšného konce, ale díky tomu se to alespoň řádně zdramatizovalo, takže doufám, že to byla atraktivní podívaná a diváci si to patřičně užili :)