Přejít k hlavnímu obsahu

Starcraft 2 International Tribune #1

12. 1. 2013 | 00:56 StarCraft 2
Vítám vás u prvního dílu "Starcraft 2 International Tribune", nového občasníku zde na Playzone. Přijde mi hloupé, vydávat den co den pidi novinku o 20 znacích, ale ještě hloupější mi přijde o světové Starcraft 2 scéně neinformovat vůbec. Čas od času by se proto na místních stránkách mělo objevit nové číslo "Sc2-I-T" a v něm ty nejzásadnější novinky z mezinárodní scény hry Starcraft 2. Tak tedy, směle do toho.  
Výchozí obrázek

Vítám vás u prvního dílu "Starcraft 2 International Tribune", nového občasníku zde na Playzone. Přijde mi hloupé, vydávat den co den pidi novinku o 20 znacích, ale ještě hloupější mi přijde o světové Starcraft 2 scéně neinformovat vůbec. Čas od času by se proto na místních stránkách mělo objevit nové číslo "Sc2-I-T" a v něm ty nejzásadnější novinky z mezinárodní scény hry Starcraft 2. Tak tedy, směle do toho.

 


 

StarTale, ukončete výstup a nástup, další zastávka společnosti Soultrain je KeSPA

Jeden z nejlepších hráčů minulého roku a pravděpodobně největší hvězda jeho konce, {#Korejská republika} Won "Parting" Lee Sak se rozhodl po vypršení kontraktu s korejským power housem StarTale nepokračovat v této spolupráci a jít o dům dále.

 

Parting, jeden ze symbolů StarTale začíná psát novou kapitolu. 

Po tom, co v minulém roce "oficiálně" skončila korejská éra SC:BW jakožto premiérové hry, se i ústřední organizace korejského e-sportu, KeSPA, musela přeorientovat na Starcraft 2. A právě jeden z členských týmů korejské asociace elektronických sportů je Partingovým vytouženým útočištěm pro nadcházející období

V nynější chvíli je Parting zaregistrován jako volný KeSPA hráč a je na jednotlivých týmech, aby si ho vydražily. Pokud se náhodou najdou dva týmy, které přihodí stejnou sumu, tak se bude o Partinga 14. ledna losovat. V opačném případě bude o budoucím Partingově chlebodárci rochodnuto 11. ledna. 

A když je řeč o StarTale ... jsou před námi zlaté časy?

Není to zas tak prehistorickou minulostí, kdy jsem vás informoval o konci americké organizace Quantic. Jedním z hráčů, kteří se tehdá ocitli "na suchu", byl i {#Korejská republika} Jo "Golden" Myeong Hwang. Tento kvalitní zerg ale nezůstal dlouho bez domova, když před několika málo dny bylo oznámeno, že se připojí k již zmiňované organizaci StarTale.

Jo "ST_Golden" Myeong Hwan

TSL končí

Jeden z nejsympatičtějších Sc2 týmů Team SCV Life, vzniknuvší v roce 2010, dá se říci jako reakce na oznámení o Sc2, přiemž v prvotní fázi byl tým postaven kolem ikonické postavy Fruitdealera, oznámil svůj konec.

V průběhu roků TSL zanechalo nesmazatelnou stopu na poli profesionálního Starcraft 2. HyuN a Symbol zazářili v GSTL a Code S, miláček davů Polt navíc sbíral tituly a velmi kvalitní umístění na turnajích po celém světě. 

Nicméně, po tom, co v nedaleké minulosti TSL přišli o Revivala a zejména Polta, který se rozhodl přesunout za studii do USA, tak se týmový trenér nechal slyšet:

{#Korejská republika} Lee Woon Jae, trenér Team SCV Life:

"nedávné odchody hráčů z našeho týmů a s tím spojené obtížné hledání sponzorů mají pro mne za následek nemilou povinnost oznámit rozpuštění TSL."

Končí tak jeden z, pro mnohé fanoušky, nejsympatičtějších Sc2 týmů v historii, což mimo jiné znamená, že bez klanové přííslušnosti se ocitla velmi zvučná jména. Jmenovitě mimo jiné: 

{#Korejská republika}  Ko "HyuN" Seok Hyun
{#Korejská republika}   Shin "RagnaroK" Hee Bum
{#Korejská republika}   Kang "Symbol" Dong Hyun
{#Korejská republika}  Choi "Shine" Kyung Min

Především u těchto hráčů bude velmi zajímavé sledovat, kam povedou jejich kroky. Ale, a to zejména v případě HyuNa a Symbola, jeden určitě nemá strach, že by snad s hledáním nového útočiště měli mít problém.

Complexity bez svého Starcraftího srdce?

Kam povedou další kroky bývalé opory Complexity gaming, Hearta?

Pokud člověk uvažuje o Sc2 squadu americké organizace Complexity, tak ho velmi pravděpodobně napadne jedno jméno, {#Korejská republika}  Kim "Heart" Min Hyuk a.k.a. král cheese, ale to už dále neplatí. Zástupce Complexity se vyjádřil k této události:

"Dnes oznamujeme, že náš přítel Kim "Heart" Min Hyuk opouští řady naší organizace. Heart byl s naším týmem více než rok, a výrazně pomohl v plnění našich cílů v rámci Sc2. Přejeme mu jen to nejlepší a děkujeme mu za jeho těžkou práci." 

Heart nikdy dozajista nepatřil mezi absolutní korejskou topku, ale jeho neortodoxní styl má jednoduše něco do sebe a byla by škoda, aby kvůli týmové "nepříslušnosti" fanoušci přišli o osvěžující podívanou, která vždy nezapadá do obecně zažitého obrazu hry v daném období.

Bezdomovci z Fnatic?

Jeden z nejsilnějších "foreign" Sc2 týmů, Fnatic gaming v uplynulých dnech začal s vyklízením svého korejského gaming housu. To ale pro leckoho nemusí být takovým překvapením vzhledem ke skutečnosti, že již bylo ohlášeno, že Fnatic se nezúčastní následující sezony GSTL. 

Nastává tedy nevyhnutelně čas pro spekulace nad osudem tohoto týmu. Muselo být beze sporu opravdu obtížné se vyrovnat se ztrátami na všech frontách se kterými se fanatici v poslední době museli potýkat. Ztráta ByuLa, Arese, Moona a Raina, ještě vzhledem ke zbytku sestavy nemusela být tak fatální. Co ale mohlo zapůsobit naprosto zdrcujícím efektem je odchod managera a kouče v jedné osobě, {#Korejská republika} Kim "Hwanni" Sung Kwana, do amerických EG. 

Následující věta bude čirou spekulací, ale člověk se neubrání pomyšlení, zda se neschyluje ke konci samotného squadu organizace Fnatic, protože se nyní ocitlo klubko hráčů bez tréninkového prostoru, několika kvalitních tréninkových partnerů a vedení, jak po managerské tak herní stránce. A o kom, že to vlastně mluvíme?

Aktuální Sc2 squad organizace Fnatic:

{#Korejská republika}  Han "aLive" Lee Seok
{#Korejská republika}  Kim "Oz" Hak Soo
{#Korejská republika}  Jo "Luvsic" Chang Ho
{#Nizozemsko}  Kevin "Harstem" de Koning
{#Finsko}  Santeri "Naama" Lahtinen
{#Rumunsko}  Silviu "NightEnD" Lazar

Bude velmi zajímavé sledovat další vývoj situace, ale osobně vidím prognózu budoucího vývoje velmi skepticky.

 


 

A to je pro první díl Starcraft 2 International Tribune vše. U dalšího dílu, který vyjde jakmile se urodí adekvátní množství kvalitních novinek, na počtenou. Ps: Na grafice a css kódování se pracuje.