Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYzone ukončuje koncept Mezihernových turnajů

29. 5. 2013 | 00:14 Všechny hry
PLAYzone oficiálně ukončuje koncept Mezihernových turnajů pro celkem osm her, na kterém se po dobu třech a půl let podílelo více než třicet heren rozprostřených po dvou republikách.Projekt fungoval pro osm her, "1.6ka" byla nejúspěšnější
Výchozí obrázek

PLAYzone oficiálně ukončuje koncept Mezihernových turnajů pro celkem osm her, na kterém se po dobu třech a půl let podílelo více než třicet heren rozprostřených po dvou republikách.

Projekt fungoval pro osm her, "1.6ka" byla nejúspěšnější

Série Counter-Strike, konkrétně 1.6 a Source, odstartovala tradici Mezihernových turnajů, které se s výjimkami prázdnin konaly téměř každý měsíc. K nejoblíbenější střílečce všech dob se postupně přidávaly další a další hry, mezi které patřily i současné hlavní pilíře světového elektronického sportu - StarCraft 2 a League of Legends.


Ve Velkém Špalíčku se konaly desítky turnajů (foto: PG Cyber Café Rozkvět)

Counter-Strike 1.6 už od začátku holdoval velkým číslům. Turnaj s největší účastí se konal právě v "jednašestce" - 49 týmů přijelo v březnu 2010. Průměr 1.6kových 5v5 Meziherňáků se rovná téměř 35 týmům na turnaj, respektive 175 hráčům. 

 Counter-Strike 1.6 (20 turnajů 5v5, 3 turnaje 2v2)
 Counter-Strike: Source (15 turnajů)
 FIFA 10/11/12/13 (12 turnajů)
 StarCraft 2 (8 turnajů)
 DotA, DotA 2 (3 turnaje)
 Call of Duty 2 (1 turnaj)
 League of Legends (2 turnaje)
 Counter-Strike: Global Offensive (3 turnaje)

Podílelo se přes třicet heren

Mezihernové turnaje by se nekonaly bez třiceti heren, které poskytovaly herní místa mnohdy i pro několik týmů v největších městech našich dvou republik. Tři nejnavštěvovanější z nich byly pochopitelně v Praze, Brně a Bratislavě - Battlezone, PGCC Velký Špalíček (později PGCC Rozkvět) a STORM Game Club.

K rozhodnutí se vyjádřil projekt manažer PLAYzone, {#Slovenská Republika} Michal 'H1tachi' Nagy:

"Mezihernové turnaje sme obnovili 1. 1. 2010 teda 3,5 pol roka dozadu, vtedy táto správa vyvolala veľký záujem a nadšenie komunity. Snažili sme každým meziherňákom zlepšovať úroveň a ponúknuť hráčom patričný komfort a hlavne zábavu. Celkovo 67 odohratých turnajov vypovedá o úspešnosti tohto projektu, bohužiaľ všetko pekné raz končí a tak je to s MH. Netreba zúfať miesto MH si pre vás pripravujeme množstvo iných LAN turnajov a hlavne MČR Tour o hodnotné ceny a prestíž. Záverom by som rád poďakoval za dlhoročnú a bezproblémovú spoluprácu všetkým herniam a ich zástupcom, bez ich podpory by sa MH nikdy nekonali."

Klesající účast vedla k záhubě

Bohužel vše musí jednou skončit. Hlavní příčinou, která vede PLAYzone k ukončení projektu, je klesající zájem o účast na Mezihernových turnajích. Přestože bylo na výběr z mnoha heren, ani ty nejkvalitnější v republice často nebyly zaplněné ani z poloviny.


"Dnes Mezihernový turnaj" už na tabuli Battlezone neuvidíme (foto: Battlezone facebok)

Slabá účast někdy vedla ke zrušení jednotlivých turnajů, v horších případech k odstavení celé hry. Ani Counter-Strike: Global Offensive se tento měsíc nedokázal dostat nad 12 týmů potřebných k uskutečnění turnaje, což pro projekt znamenalo poslední hřebík do rakve.

Jedna éra končí, jiná začíná

Přestože bude s ukončením MH zrušen velký příděl MČR bodů, nemusíte zoufat. Do budoucna se můžete těšit na nové LAN turnaje, obzvláště zastávky MČR Tour.

Mimo to stále máte možnost si přijet zahrát na tradiční LanCrafty, rozšířený Quietus Day, nově založený DISTRICT.Prague a další turnaje zařazené do MČR Klasifikace, které budeme oznamovat v našich novinkách.