Přejít k hlavnímu obsahu

Představujeme MČR komentátory: Apy a Xnapy

2. 10. 2013 | 22:18 League of Legends
S blížícím se MČR vám pro všechny hry představíme komentátory, kteří se postarají o vás, kteří zůstanete doma, ale i o ty, kteří se přijdou podívat na místě. Pro League of Legends to není nikdo jiný než dvě veleznámé osobnosti: Argam 'Apy' Alaverdyan a Petr 'Xnapy' Jirák!
Výchozí obrázek

S blížícím se MČR vám pro všechny hry představíme komentátory, kteří se postarají o vás, kteří zůstanete doma, ale i o ty, kteří se přijdou podívat na místě. Pro League of Legends to není nikdo jiný než dvě veleznámé osobnosti: Argam 'Apy' Alaverdyan a Petr 'Xnapy' Jirák!

Mistrovství České republiky už se nezadržitelně blíží a my vám v posledních dvou týdnech přinášíme veškeré informace, které k největší a nejočekávanější akci roku patří. Po rozpisu skupin a harmonogramu následuje představení komentátorů, kteří se o vás budou starat v průběhu zápasů. Dvojice Petr 'Xnapy' Jirák a Argam 'Apy' Alaverdyan se sama představila v následujícím vyjádření:

{#Arménie} Argam 'Apy' Alaverdyan

Jmenuji se Argam Alaverdyan, aka Apy! Je mi 21 let a studuju na Přírodovědecké fakultě na Karlově univerzitě. Ke komentování jsem se dostal přes CoD2, poté následovala menší pauza, dokud mě neoslovilo LoLko. Věděl jsem, že tuhle hru chci komentovat, tak jsem se začal pídit po menších streamerech, kteří v té době komentovali a snažil se jim vnutit, že bych to  chtěl zkusit (takhle to funguje s.r.o.).

Vzápětí jsem si začal tvořit fanbase a přinesl do komentování něco, co tu ještě nebylo (ne v takové míře), něco co je pro mě charakteristické a to jsou emoce. No a díky PLAYzone a ESL jsem tady. Mezi nejlepší akce, které jsem komentoval bych řadil finále IEM šampionátu a ADVIK v letošním roce.

 

{#Česká Republika} Petr 'Xnapy' Jirák

Krásný dobrý den!

Mé jméno je Petr ''Xnapy" Jirák. Jsem komentátor, trenér a náhradní maminka eSuba LoL sekcí.

Ke komentování jsem se dostal úplnou náhodou, kdy jsem byl osloven Herdynem, jestli bych nemohl odstreamovat jejich lanku, protože zkrátka nikdo jiný nemohl. Bylo to ještě v době, kdy jsem se věnoval profesionálnímu hraní a proto jsem uvítal změnu.

Mohli jste mě slyšet nebo i vidět komentovat Copenhagen Games 2013, Lancraft BenQ Summer 2013 nebo třeba CoolGarážHardCoreParty Quietus Day.

 

 

 

S duem komentátorů jsme připravili i krátký rozhovor na téma týmů Mistrovství, samotného streamu a nezapomněli jsme se zeptat ani na predikci top3 umístění.

Ahoj kluci, MČR se nám už pomalu blíží a my už známe všechny účastníky, kterých se bude týkat první otázka. Jak byste rozdělili osmičku týmů do několika kategorií - favoriti, zlatý střed, černí koně?

Apy: "Mezi favority bych řadil eSubu, NARDO a emperor, střed SGC, eXtatus (budou tam?) a zbytek bych dal za černý koně."

Xnapy: "Ahoj, mezi favority bych určitě zařadil Emperor, který je posílen o novou bot lane, dále eSubu, která se ukázala na posledních akcích v dobrém světle a určitě i NARDO, který je taktéž posílen o nového člena, navíc na Lancraftu ukázali výbornou hru. Černý kůň o kterém vím že překvapí je druhý nasazený team Pixel. Jedno je ovšem jisté, každý team se bude na MČR připravovat. Očekávám výborné hry od každého."

Částečně ještě navážeme - některé týmy těsně před MČR mění sestavu, ať už kvůli rozpadu Reason nebo jiným důvodům, kdo si podle vás nejvíce pomohl a komu změny nejvíce ublížily?

Apy: "Nejvíce si podle mě pomohla eSuba, protože nemění sestavu! Jinak těžko posoudit, ale přítomnost Freeze a Kazmitche bude silná stejně tak kombinace Vdova + Mozi."

Xnapy: "Myslím, že tohle ukážou až výsledky v průběhu MČR. Netroufám si říct, který team se nejlépe sehraje s novými členy v krátkém časovém úseku."

Kdybyste si měli tipnout top3, jak by pro vás vypadala?

Apy: "Emperor, eSuba, NARDO... Bez konkrétnějších pozic."

Xnapy: "Opět jsem nucen zvolat jména Emperor, eSuba, NARDO."

Přejdeme k samotnému streamování. Na které týmy nebo dvojice týmů se chcete nejvíce zaměřit? Jaká je filozofie zrovna za vaší dvojicí? Předpokládám, že někdo bude dělat hlavního komentátora, zatímco ten druhý se spíše zaměří na strategickou část věci, picky a podobně...?

Apy: "Příprava na MČR mezi mnou a Xnapym ještě proběhne, ale můžu říct, že nás budou zajímat novější sestavy... a to hlavně jestli jim to bude klapat. Co se týče naší strategie, tak Xnapy bude v pozici profesionálního hráče/analytika zatímco já budu mít hlavní komentář."

Xnapy: "Je tomu přesně tak. Na MČR za streamem budu jako analytik, odborník a nebo whatever. Nejvíce mě osobně bude zajímat návrat bot linky Kazmitch, Freeze. Také doufám, že se nám podaří s Apym rychle stmelit náš komentář, udělat ho tím pádem co nejvíce profesionální a naskytnout divákům co nejkvalitnější pohled na hru."

Děkuji vám oběma za rozhovor. Máte něco na srdci, co byste chtěli vzkázat fanouškům československé League of Legends scény a vašim budoucím divákům?

Apy: "Komunitě bych vzkázal, aby se přišli podívat na akci nebo aspoň sledovali stream z akce! Taky bych poprosil komunitu, aby se začala snažit... Hrát v týmech, zlepšovat se... NE zlepšovat ostatní. Zaměřte se na svojí hru a společně zvedněme úroveň českého LoLka."

Xnapy: "Mistrovství České republiky 2013. Už název vypovídá o tom, že se jedná o dosti prestižní akci. Každému byť sebemenšímu fanouškovi bych doporučil přijít se na něco takového podívat přímo na místo. Je to úžasný zážitek.

Už se těšíte, až vypukne Mistrovství ve čtvrtek 10. října? League of Legends začíná v sobotu 12. října v 8:00, a doprovázet vás bude právě dvojice Argam 'Apy' Alaverdyan a Petr 'Xnapy' Jirák! Více informací naleznete v naší novince MČR: Důležité informace a harmonogram.

Štítky: Apy, MČR 2013, Xnapy