Přejít k hlavnímu obsahu

MČR: Představujeme komentátora CS:GO

4. 10. 2013 | 22:26 Counter-Strike 2
Vrchol letošní sezóny již klepe na dveře a s tím je také naší povinností oznámit vám další věc, která je vás určitě zajímala, a to je komentátor. Pro letošní ročník jsme opět sáhli do vlastních řad zkušených dlouholetých komentátorů a provázet dvoudenním programem CS:GO turnaje vás bude známý bavič mullDie.
Výchozí obrázek

Vrchol letošní sezóny již klepe na dveře a s tím je také naší povinností oznámit vám další věc, která je vás určitě zajímala, a to je komentátor. Pro letošní ročník jsme opět sáhli do vlastních řad zkušených dlouholetých komentátorů a provázet dvoudenním programem CS:GO turnaje vás bude známý bavič mullDie.

0

Jiří 'mullDie' Čipera je bývalý hráč staré dobré CS 1.6, ve které působil ještě pod United Games jako administrátor. V současné době už na PLAYzone působí "pouze" jako komentátor a moderátor velkých akcí, jako je právě letošní Mistrovství ČR v počítačových hrách. Za sebou má již odkomentovány turnaje jako United Games finále lig a mnoho dalších turnajů na UG, PLAYzone finále lig a nejvíc si po z poslední doby budete pamatovat zřejmě z loňského MČR. S mullDiem jsme si pro vás připravili kratičký rozhovor.

1
Hvězdou streamu bude právě Jiří 'mullDie' Čipera.

Představovat tě zřejmě moc nemusíme. Ale když se podíváme do minulosti, co si ceníš jako největší úspěch během několika let na UG a PLAYzone?

Myslím si, že za těch bezmála 10 let se událo dost věcí. Nejvíc jsem asi hrdý na to, co se z myšlenky na malou CS ligu vyklubalo za masivní projekt středoevropského významu. Měl jsem kliku na kolegy, ze kterých se po těch letech stali přátelé. Samozřejmě dík i Soptikovi, který převzal otěže a celý projekt zaštiťuje do dnes.

Vraťme se ale do doby nynější. Co říkáš na první uplynulý rok CS:GO? Hraješ to aspoň nějak víc? Sleduješ českou či evropskou scénu?

Abych se přiznal, díky pracovnímu vytížení mi na hraní nezbývá moc času. Občas kouknu na GO/DOTA2 novinky, abych zkontroloval, kdo už je se mnou v důchodu (kupodivu Oskar se pořád drží  ;D). Zahrál jsem si v GO i pár mixů, lamil jsem to jak blázen. Honil jsem corsshairem stojícího soupeře a na to, abych pokračoval v hraní mám svou myš a klávesnici rád. A hlavně taky musím uznat, že na tu hru prostě nemám. Ostatně oldskooleři dozajista potvrdí, že v 1.6 jsem byl nehoráznej hlavostroj a krutopán. Pokud tedy hraji, je to spíš DOTA2, která mě v současné době nejvíc chytla.

Co se týče konkrétněji scény české, máš nějakého svého favorita pro letošní ročník? Přece jenom je naše malá scéna hodně vyrovnaná.

To máš pravdu, a abych se přiznal, docela mě to i mrzí. V okolních státech se hraje na vysoké úrovni a v ČR takových týmu nikdy moc nebylo. A to nemluvím jen o CSku, ale všeobecně o PG hrách. Nejvíc každopádně na letošní MČR favorizuji iNfernity, v čemž mě utvrzuje současný počet MČR bodů. Za ty roky, co se pohybuji na scéně však vím, že lan je něco jiného než online a obzvláště velká akce, kdy se každý bude chtít předvést.

Poslední otázka, jak se vůbec těšíš na letošní moderování streamu a komentování celého turnaje? Co celkově od letošního MČR očekáváš?

Po minulém ročníku, kdy jsme si s admin týmem a hráči ujasnili, co bylo špatně, nebo co by se dalo udělat jinak očekávám, že vše bude naprosto bomba a na 100%. Už díky tomu, že celé MČR bude součástí herního veletrhu je skvělá věc a dle mého názoru to přispívá k celkovému rozšíření progamingu. Ne že bych se na komentování jako takové netěšil, ale víc mě láká setkání s lidmi, které za celý ten rok potkám maximálně tak na Steamu nebo TSku. Zkrátka pro mě nikdy tyhle akce nebyli o hraní, ale spíše o sdružování.

3

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.