Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2013 - Shrnutí

Je to již deset dní, co byl zakončen třetí ročník Mistrovství České republiky v počítačových hrách. 124 nejlepších hráčů v šesti hrách soutěžilo během čtyř dní o tituly Mistrů České republiky. Podařilo se to přesně 18-ti hráčům, kteří se tak nyní mohou na další rok honosit titulem nejlepších hráčů tuzemské scény. Jak vlastně MČR ve zbrusu nových podmínkách probíhalo a kteří hráči si rozdělili ceny, v hodnotě přes 500 000 korun?
Výchozí obrázek

Je to již deset dní, co byl zakončen třetí ročník Mistrovství České republiky v počítačových hrách. 124 nejlepších hráčů v šesti hrách soutěžilo během čtyř dní o tituly Mistrů České republiky. Podařilo se to přesně 18-ti hráčům, kteří se tak nyní mohou na další rok honosit titulem nejlepších hráčů tuzemské scény. Jak vlastně MČR ve zbrusu nových podmínkách probíhalo a kteří hráči si rozdělili ceny, v hodnotě přes 500 000 korun?

MČR

Mistrovství České republiky by již ze svého jména mělo být tou nejprestižnější akcí roku. Jestli tomu tak skutečně bylo je zřejmě na zvážení jednotlivých akterů, faktem ale je, že letošní MČR bude rozhodně patřit mezi největší a nejdůležitější události tohoto roku.

Letošní ročník Mistrovství probíhal nově v rámci veletrhu For Games, které se konalo na výstavišti PVA Expo v Praze. Možnost zúčastnit se v pořadí třetího (znovuobnoveného) MČR měli hráči v celkem šesti hrách. Konkrétně se soutěžilo ve hrách TrackMania Nations, Counter Strike: GO, DOTA 2, FIFA 14, StarCraft 2 a League of Legends. Všech turnajů se dohromady zúčastnilo celkem 124 hráčů.

Přípravy přímo na místě započaly již v úterý, kdy se postupně začaly budovat veškeré prostory nejen pro hráče a komentátory, ale i pro naše partnery. Práce finišovala ve středu, kdy se dolaďovaly poslední detaily, a ve čtvrtek již bylo vše připraveno na příchod hráčů.

Herní arény byly celkem dvě. Jedna, kde bylo připraveno 20 počítačů HAL3000, byla určena pro hráče týmových her, zatímco ve druhé, která obsahovala 8 desktopů Alienware, měli hrát hráči duelových her.

Každý den byly na programu turnaje ve dvou hrách, vždy v jedné týmové a jedné duelové hře. Jako první byly ve čtvrtek na programu turnaje ve hrách TrackMania Nations a CS:GO. Pojďme si je tedy postupně všechny rozebrat.

 


TrackMania Nations Forever


Že by TrackMania turnaj nemusel být zase tak úplně v rukách hráčů eSuby naznačil v úvodním rozjezdu {#Slovenská Republika} NeO z týmu BX3, který zde vyhrál. V playoff se ale už naplno projevila zkušenost dvojice {#Slovenská Republika} hakkiJunior a {#Slovenská Republika} Tween, která si došla pro první dvě místa ve Winners Bracket, čímž si i tato slovenská dvojice zajistila účast v Grandfinále.

Z LB následně postoupili po napínavém souboji {#Slovenská Republika} NeO{#Česká Republika} Kappa. Čtveřici hráčů tak tvořili tři hráči eSuby.Red Bull, kterým jako jediný dokázal vzdorovat BX3.NeO. Závěrečný souboj se odehrál v pátek na pódiu, kde se tato čtveřice utkala o titul Mistra ČR. Nejvíce schopností předvedl bývalý Mistr Světa {#Slovenská Republika} hakkiJunior, který dokázal zdolat všechny své soupeře a jako vůbec první se stal Mistrem České republiky pro rok 2013. Druhé místo obsadil {#Slovenská Republika} Tween a třetí skončil {#Slovenská Republika} NeO, kterému se podařilo zastavit eSubu od získání hattricku. Na {#Česká Republika} Kappu tak zbyla nepopulární čtvrtá příčka.

{#Slovenská Republika} Erik "hakkiJunior" Leštach se tak dokázal vrátit zpět na vrchol a ačkoliv mu spousta lidí nedávala žádnou šanci, dal všem jasně najevo, že podceňovat jej se nevyplácí. Pro hakkiho je to již druhý titul Mistra ČR, ten první získal již v roce 2011. Je tak pouze jedním z pěti dvojnásobných mistrů obnoveného Mistrovství.

Vyjádření {#Slovenská Republika} Erika "hakkiJunior" Leštacha:

Na MČR som sa dosť tešil. Konečne akcia, kde uvidím zas po dlhej dobe starých známych. Hlavne už bolo na čase ale ukázať, že formulky mi stále idú. Ešte pred odchodom do Prahy som sa dozvedal od každého druhého človeka, že nemám ani na top2, takže som tam šiel vskutku aj namotivovaný. Do finále som sa dostal bez väčších problémov a aj samotné finále som si ustrážil. Za to by som pravdaže chcel poďakovať tweenovi, ktorý ma pustil. Aspoň som sa to teda dozvedel v komentároch od nejakých pajácov. Po samotnom finále mi padlo aj pár sĺz, neviem prečo, možno preto, že som si dokázal, že som stále v hre. Celá akcia prebiehala v kľude, admini boli starostliví, takže z pohľadu hráča asi nemám čo vytknúť. Bol som trošku sklamaný, že finále TM nebolo cez víkend, takže sme hrali pred prázdnym publikom. Pre mňa to bola určite akcia roka na domácej scéne a za to by som sa chcel poďakovať všetkým, ktorí sa na nej podielaliSmile

Mimochodem jedna perlička na závěr, nejlepší tři TMN hráči na MČR byli ze Slovenska.  

 

Konečné pořadíDalší informace

1. {#Slovenská Republika} eSuba.hakkiJunior

2. {#Slovenská Republika} eSuba.Tween

3. {#Slovenská Republika} BX3.NeO

4. {#Česká Republika} eSuba.Kappa


Counter Strike: Global Offensive

Druhou hrou, která začala již ve čtvrtek, byla jediná podporovaná FPS hra na MČR. Řeč samozřejmě není o žádné jiné, než CS:GO. 8 nejlepších týmů soupeřilo již od ranních hodin o to, kdo postoupí do pátečního Grandfinále.

Ve FDE pavouku se nejvíce dařilo {#Slovenská Republika} eSubě, která dokázala postupně porazit týmy {#Česká Republika} Slowvirus, {#Slovenská Republika} Authority Gaming.FU a ve finále WB i {#Česká Republika} nEophyte. Právě eSuba tak byla tím týmem, který měl čtvrteční program relativně rychle za sebou a mohl už jen z povzdálí sledovat souboje ostatních.

A že se bylo na co koukat. Hry to totiž byly velmi vyrovnané a v případě souboje mezi {#Česká Republika} eEriness a {#Česká Republika} iNfernity Gaming došlo dokonce na hned několik prodloužení, které nakonec vyústilo ve výhru eEriness. Tento značně prodloužený souboj ale rovněž způsobil natáhnutí turnaje a tak muselo být finále LB mezi nEophyte a Authority Gaming.FU, kteří v semifinále vyřadili eEriness, přesunuto na pátek ráno.

Zde se nakonec po výsledku 16:13 radoval z výhry celek {#Slovenská Republika} Authority Gaming.FU a dostal tak možnost odvety proti eSubě v Grandfinále. Ze začátku to i vypadalo, že bývalí FU.sk zápas skutečně otočí. Nakonec se ale tým {#Slovenská Republika} eSuby dokázal na závěrečné mapě dostat do tempa a výsledkem 2:1 na mapy zvítězil. Druhý titul Mistra ČR tak získala nejen eSuba, ale v neoficiální bitvě ČR vs. SK i Slovensko, jelikož celek eSuby byl z většiny tvořen právě slovenskými hráči.

Velké osobní vítězství to bylo i pro kapitána eSuby {#Slovenská Republika} Petera "Uno" Lipowského. Po druhé za sebou dokázal dovést svůj tým na MČR k vítězství. Nejenže je tak dvojnásobným mistrem ČR, je i jedním z pouhých čtyř hráčů, kteří získali titul 2x za sebou. 

Vyjádření {#Slovenská Republika} Petera "Uno" Lipowského:

Tak tohtorocne MCR sa mi velmi pacilo. Vystava bola paradna, vratila ma uplne do detskych cias a normalne som zacal lutovat, ze ja som taketo hracky nemalSmile . Co sa tyka hrania, tak hralo sa v pohode, pocitace sli prekvapivo dobre, jedina skoda, ze sa nepodarilo zohnat 120hz monitori, ale tak s tym sa vela robit nedalo podla toho co som pocul. Finale bolo v pohode az na hlupy stanok s hudbou, kvoli ktoremu skakal cely stage,Okrem tejto chybicky bol stage vyborny, najnovsie monitori od Philipsu prispeli ku kvalite finale, takze niet co dodat. Co ma trosku mrzi bolo to, ze sme hrali stvrtok/piatok ked na vystavisku nebolo az tolko vela ludi, ale tak CS aktualne nevladne, takze hnevat sa nato nemozme. Co sa tyka vykonu, tak pre mna to bol vrchol sezony a pripravili sme sa poriadne ci uz po individualnej alebo teamovej stranke. Vsetci sme zahrali vyborne, takze tohtorocne MCR hodnotim velmi kladne a dufam, ze aj dalsie MCR bude prebiehat ako non-byoc.Wink

 

 

 

Konečné pořadíDalší informace

1. {#Slovenská Republika} eSuba.Intel

2. {#Slovenská Republika} Authority Gaming.FU

3. {#Česká Republika} nEophyte.FSP

4. {#Česká Republika} eEriness


FIFA 14

Páteční program MČR pokračoval hrami DOTA 2 a FIFA 14.

Velmi nabitý měl být program FIFAřů, kteří museli zvládnout velké množství zápasů v relativně krátkém čase. Takovou raritkou byla úloha {#Česká Republika} Majklicka, který zastával pozici hráče, admina i komentátora. V tomto ohledu je docela škoda, že se Majklicek nedostal do finále. 1st person stream komentátora/hráče na finále MČR by byl totiž velmi... no, řekněme netradiční. Smile

Nic takového se ale nestalo a právě Majklicek byl prakticky prvním vyřazeným hráčem z turnaje. Naopak velmi úspěšným byl ve Winners Bracket jediný slovák v turnaji a zástupce Gunrunners {#Slovenská Republika} rSp, který si postupně poradil se všemi svými soupeři.

V LB se ve druhém kole rozloučil s turnajem vicemistr z minulého roku {#Česká Republika} Kubel, na druhou stranu docela úspěšný byl v dolním pavouku {#Česká Republika} houri, který prošel přes několik kol až do finále LB. Tam jej ale zastavil {#Česká Republika} Valvi, který se vydal za odvetou do Grandfinále.

Zástupce Gunrunners {#Slovenská Republika} Tomáš "rSp" Smrtnik se ale na MČR ukázal ve velmi dobré formě a když ani ve Grandfinále nepoznal přemožitele, mohl se radovat s titulu Mistra ČR a zisku hlavní ceny, což byl počítač HAL3000.

Vyjádření {#Slovenská Republika} Tomáše "rSp" Smrtnika:

Tak MČR hodnotím v celku pozitívne. Turnaj išiel rýchlo, bez nejakých zbytočních zdržiavaní. Organizačne si myslím, že to bolo taktiež zvládnuté na 1ku.

Ako sa mi hralo a ako som prežíval finále ? No zo začiatku sa mi nehralo vôbec dobre. Prvé 3 zápasy v skupine som hral viac než zle, aj keď som 1 so šťastím dokázal vyhrať. Po skupine som mal v 1 kole dosť silného súpera a moc som si neveril po tej skupine. No práve tento zápas mi ukázal, že to nemusí byť až také zlé. Po tomto zápase som hral zase svoju hru. Nakoniec som hral finále WB no a to boli snáď moje najvyrovnanejšie zápasy aké som kedy vo fife odohra. Valvi hral fakt dobre a obidvaja sme si nedali moc šancí. Hrali sme BO3 čo by malo trvať logicky cca 40-45minút max no my sme hrali okolo hodiny a pol :D Nakoniec som to finále WB doslova udolal a už som sa tešil aj na finále. No vo finále popravde som bol fakt dosť unavený. Nespal som v tej chvíli okolo 34 hod. načo ja nejsom moc zvyknutý. Finále som prvý zápas zvládol no ďalšie 2 som prehral. Chvílu mi aj bolo jedno či to vyhrám, no potom som si povedal, že predsa len je to finále MČR tak sa pokúsim posledný zápas zahrať najlepšie ako viem. No a na šťastie sa mi to podarilo a posledný zápas som zvládol :) Ale celkovo by som svoje výkony hodnotil pozitívne aj keď si myslím, že som na MČR nehral svoju najlepšiu hru.

 

Mimochodem {#Česká Republika} ČR vs. {#Slovenská Republika} SR po prvním poločase 0:3.

 

 

Konečné pořadíDalší informace

1. {#Slovenská Republika} GRS.rSp

2. {#Česká Republika} iN.Valvi

3. {#Česká Republika} Cracked.houri

4. {#Česká Republika} iN.SampinO


DOTA 2

DOTA 2 byla druhým turnajem, který v pátek začal. Zároveň to ale byl jediný turnaj, které se účastnili pouze 4 týmy. Původních 8 totiž podstoupilo online kvalifikaci, takže se nakonec na MČR podívala jen čtveřice nejlepších. Díky tomu bylo ale na jednotlivé zápasy více času a mohlo se tak hrát BO3, což byla obecně poměrně vzácnost.

Hlavním favoritem byl tým {#Česká Republika} iNfernity, který svou pozici jasně potvrzoval. V semifinále hráči tohoto týmu přehráli celek {#Česká Republika} eBuddies a postoupili do finále, kde jej čekali {#Česká Republika} eEriness. Ti sice dokázali vzít iNfernity jednu mapu, jenomže to bylo ale z jejich strany vše a z postupu se tak nakonec radovali právě iNfernity.

V Losers Bracket bylo mezitím zajímavé sledovat, kdo nakonec získá bramborové mediale. Černý petr nakonec padl na eBuddies, kteří nestačili na {#Česká Republika} nEophyte a museli se tak spokojit se čtvrtou příčkou.

Ve finále LB se tak utkali {#Česká Republika} nEophyte a {#Česká Republika} eEriness. Utkání se sice v úvodu vyvíjelo lépe pro nEophyte, nicméně to bylo pouze dočasné. Otěže zápasu nakonec vzali do svých rukou eEriness, kteří si došli pro postup do Grandfinále. To bylo na programu v sobotu a iNfernity sem vstupovali s vedením 1:0.

Závěrečný zápas DOTA 2 turnaje byl ale nakonec až příliš jednoznačný. {#Česká Republika} iNfernity totiž v Grandfinále neponechali nic náhodě a rychle získali na svou stranu výhodu, kterou už do konce nepustili. iNfernity se tak zaslouženě stali Mistrem České republiky ve hře DOTA 2. A jelikož je iNfernity z většiny tvořen českými hráči, byl to i první triumf pro ČR.

Vyjádření {#Slovenská Republika} Pavla "Tulex" Zímy:

Hralo sa nám celkom v pohode, Dota má celkom smolu, že prvý hrací deň bol piatok, ale inak v pohode. Finále vzhľadom na to, že sme mali výhodu jednej hry v Bo3 a stihli sme dosť rýchlo vyhrať bolo asi trochu sklamaním pre divákov, ktorých bolo na moje prekvapenie relatívne dosť aj naživo. S výkonom som samozrejme spokojný vzhľadom na to, že sme vyhrali aj keď príprava nebola úplne optimálna. Obecne sa mi celkom páčilo, ale nemuselo by byť všetko v Prahe!Smile

 

 

 

Konečné pořadíDalší informace

1. {#Česká Republika} iNfernity

2. {#Česká Republika} eEriness

3. {#Česká Republika} nEophyte.FSP

4. {#Česká Republika} eBuddies


StarCraft 2: Heart of the Swarm

StarCraft 2 byl pátou hrou, která se na MČR 2013 odehrávala. Velmi nabušená sestava osmi hráčů slibovala velkou podívanou. Jedinou vadou na kráse bylo, že většina hráčů vyznávala rasu protosskou.

Hned od začátku se to ale rozjelo ve velké. Prvním velkým překvapením bylo selhání {#Česká Republika} Harpnera, který nestačil na {#Česká Republika} menyho a padl tak do LB. V hlavním souboji prvního kola mezi {#Slovenská Republika} Ladabazem a {#Česká Republika} h34D_hUnT3Rem se pak z výhry mohl radovat slovenský hráč.

Zbytek Winners Bracket byl již ve znamení vycházející hvězdy tuzemské SC2 scény {#Česká Republika} Reitora. Ten nejenže vyřadil jedinou větší Zergskou naději {#Česká Republika} DeViLa, ale ve finále si poradil i s Ladabazem a postoupil tak do Grandfinále. V LB mezitím končila v slzách jedna naděje za druhou a o překvapení se postaral i {#Česká Republika} Lumpas, který vyřadil svého týmového kolegu z nEophyte h34D_hUnT3Ra. Následně ale prohrál s DeViLem a skončil čtvrtý.

Ve finále LB přišla na řadu odvěká bitva zílota proti zerglingovi, tedy {#Slovenská Republika} Ladabaz vs. {#Česká Republika} DeViL. A i v tomto případě to byl hráč z Winners Bracket, který dostal šanci jít za odvetou do Grandfinále. DeViL nedokázal na svého soka naleznout recept a s turnajem se tak opět loučil pod vrcholem.

Ve Grandfinále to už byla velká {#Česká Republika} Reitorova jízda. Mladík z eSuby dokázal Ladabaze zničit ve dvou hrách a dojít si tak pro titul Mistra ČR. Zároveň si {#Česká Republika} Ondřej "Reitor" Svojše odnesl notebook Alienware 17x v hodnotě 48 000 kč, což je zřejmě nejhodnotnější cena v českém gamingu za poslední léta.

Vyjádření {#Česká Republika} Ondřeje "Reitor" Svojše:

MČR byla prima akce :). Hned po příchodu do haly jsem byl přímo překvapen vybavením ( počítačem, monitory) , které si zde pro nás PLAYzone nachystala. Samotnou třešínkou na dortu byly nastavitelné monitory od DELLu. V těchto podmínkách se mi hrálo jak doma a už od začátku jsem si byl hned sebejistější. Zápasy probíhaly tak, jak měly. Žádné větší odklady nebo zpoždění. Finále se odehrávalo na stagy ,kde byla cítit energie davu diváků a byla to nádherná zkušenost. Celou akci MČR ze svého pohledu hodnotím velice kladně.

 

 

Konečné pořadíDalší informace

1. {#Česká Republika} eSuba.Reitor

2. {#Slovenská Republika} DK.Ladabaz

3. {#Česká Republika} eSuba.DeViL

4. {#Česká Republika} nEph.Lumpas


League of Legends

League of Legends byla závěrečnou hrou programu MČR. Začala se hrát sice již v sobotu, dohrávala se ale jako jediná až v neděli. Při té záplavě diváků, která doslova obklopila hráčskou arénu, a při znalosti výsledků nezbývá než doufat, že si diváci něco přáli. Hvězdy totiž padaly ve velkém.

Před turnajem byly do pozice favoritů pasovány 3 týmy: {#Česká Republika} eSuba, {#Česká Republika} Emperor a {#Česká Republika} eXtatus. Do Emperor se na poslední chvíli přidali {#Česká Republika} Kazmitch a {#Česká Republika} Freeze, jediný čech v LCS, zatímco do eXtatus se po roce opět vrátil, byť jen na skok, {#Česká Republika} Mozilla. Realita MČR ale byla podstatně jiná, než zřejmě většina čekala.

První náznaky toho, že favorité nebudou favorité, přišly již záhy. {#Česká Republika} Emperor totiž měli velké problémy v úvodním zápase a podlehli týmu {#Česká Republika} KnT, což je poslalo do opravného pavouka (skupiny se hrály systémem round robin, což je de facto FDE pavouk a postupujícími do playoff jsou vítězové obou větví). Když pak Emperor nestačili na KnT ani napodruhé, bylo o jejich osudu rozhodnuto. V té samé skupině byla i {#Česká Republika} eSuba, která skupinou prošla jako Darius Teemem.

Ve druhé skupině měli problém {#Česká Republika} eXtatus. Ti sice na úvod porazili {#Česká Republika} Maserati Rock, v zápětí ale podlehli týmu {#Česká Republika} SGC. A když pak v LB nestačili ani na {#Česká Republika} Inside Games, měla komunita zase o čem psát.

Playoff se již hrálo formou Single Elimination, takže semifinále bylo velmi důležité. Vítězně z něj prošly oba celky ze skupiny A, tedy {#Česká Republika} eSuba a {#Česká Republika} Team KnT. {#Česká Republika} SGC a Inside Games si museli za trest kvůli své porážce v neděli přivstat, protože souboj o třetí místo se hrál již ráno (tedy ráno jak pro koho že).

Souboj o třetí místo se stal kořistí týmu SGC, který zvítězil 2:0 a odsunul Inside Games na čtvrtou příčku. Velké finále LoL turnaje následně přilákalo velké množství diváků, kteří na závěrečný zápas MČR vytvořili skutečně velmi dobrou atmosféru. {#Česká Republika} Team KnT zde nakonec přes veškerou snahu nedokázal najít na {#Česká Republika} eSubu recept a musel se tak spokojit s druhým místem.

{#Česká Republika} eSuba.Intel se tak po roce stala opět vítězem LoL turnaje MČR. Velký osobní úspěch a dost možná i zadostiučinění je to především pro kapitána {#Česká Republika} Pavla "Herdyn" Mikeše, který je v týmu prakticky jediný pamětník onoho titulu z roku 2012. Ačkoliv se v jeho týmu za rok vystřídalo skutečně velké množství hráčů, dokázala si eSuba pod jeho vedením opět dojít pro titul. 

Vyjádření {#Česká Republika} Pavla "Herdyn" Mikeše:

Celý festival, jak už jsem říkal do jednoho ze záznamníků, byl ve znamení těch, co se připravovali. Bylo jedno, kolik máte znamých a zkušených lidí v týmu, dále se dostali jen ty týmy, které se připravovaly. Viděl jsem to jak v City Wars od Hitpointu, kde zvítězil tým 5 Pardubických kluků, kteří prostě se spolu připravovali, přestože tam byly týmy, co měly třeba mě nebo Johnnyho a Esita, tak jsem to viděl na MČR kde známá jména kromě nás skončili ve skupinách a na dvou z prvních tří příček skončili týmy, které skoro nikdo nezná. Samozřejmě všem výhercům gratuluji, určitě si to za svou přípravu zasloužili. Samotný festival jsem celkově moc prozkoumat možnost neměl, protože jsem veškerý volný čas strávil focením z fanoušky, což mě nesmírně těší, že o mě byl takový zájem. Na závěr bych chtěl poděkovat Playzonu za skvěle odvedenou práci a popřát jim příště trochu více štěstí s kvalitou streamu.

Nemůžeme se nezmínit ani o dalším členu sestavy eSuby, kterému se povedl skutečně unikátní úspěch. {#Česká Republika} Jan "Rikytan" Kusák je totiž prvním českým hráčem v historii znovuobnoveného MČR, kterému se povedlo vyhrát 2 ročníky za sebou ve zcela odlišných hrách (v minulých letech dokázal vyhrát 2 tituly ve hrách CS:S a CS:GO i {#Slovenská Republika} Ladislav "GuardiaN" Kovács). Před rokem totiž Rikytan jednoznačně okraloval turnaj ve StarCraftu 2 a stal se poprvé Mistrem ČR. O 12 měsíců později je to nyní opět Rikytan, který se může honosit titulem Mistra, tentokrát ale ve hře League of Legends. A upřímně řečeno zcela zaslouženě.

 

Konečné pořadíDalší informace

1. {#Česká Republika} eSuba.Intel

2. {#Česká Republika} Team KnT

3. {#Česká Republika} Strom Games Clan

4. {#Česká Republika} Inside Games


 

MČR 2013 přineslo 4 dny plné kvalitních soubojů napříč téměř všemi žánry progamingových her. FPS, strategie, MOBA, sport a závody. Na své si skutečně mohli přijít všichni a nebylo tedy divu, že prostory MČR na For Games navštívilo obrovské množství diváků a fanoušků.

Z hlediská týmů má letošní ročník jasného vítěze. eSuba se totiž stala jasným králem MČR 2013, když získala 4 tituly, jedno druhé a jedno třetí místo. Prakticky je tak na tom stejně, jako minulý rok, jenomže minulý rok bylo her dohromady 8. Druhé místo v organizacích obsadili iNfernity, kteří mají na kontě jeden titul a jedno druhé místo a třetí byli Gunrunners s jedním prvním místem.

Jak tedy závěrem zhodnotit MČR? Rozhodně se nebudu snažit tvrdit, že to byla nejlepší akce ve vesmíru. Chyby byly a některé měly i vážnější charakter. V obecném měřítku by se ale přeci jen dalo Mistrovství hodnotit pozitivně. Nám již nezbývá než poděkovat našim partnerům za podporu, pogratulovat hráčům a novým Mistrům k předvedeným výkonům a požádat všechny ostatní o schovívavost.

P.S. Neoficiální derby {#Česká Republika} CZ vs. {#Slovenská Republika} SK dokázala Česká republika nakonec srovnat na 3:3.

 


Fotogalerie

Štítky: MČR 2013