Přejít k hlavnímu obsahu

Fifflaren opouští NiP

3. 11. 2014 | 20:13 Counter-Strike 2
Ninjas in Pyjamas oznámili, že jejich řady opouští Robin 'Fifflaren' Johansson, který se rozhodl ukončit svou hráčskou kariéru.Rozhodnutí přišlo po neúspěšné účasti na ESWC 2014, kde NiP turnaj předčasně opustili již v základních skupinách pro prohrách s HellRaisers, Titan a Platinium-Servers.
Výchozí obrázek

Ninjas in Pyjamas oznámili, že jejich řady opouští Robin 'Fifflaren' Johansson, který se rozhodl ukončit svou hráčskou kariéru.

Rozhodnutí přišlo po neúspěšné účasti na ESWC 2014, kde NiP turnaj předčasně opustili již v základních skupinách pro prohrách s HellRaisers, Titan a Platinium-Servers.

Nevalná forma NiP je však záležitostí posledních několika měsíců. Ačkoliv vyhráli poslední major turnaj, ESL One Cologne, nezvládli se kvalifikovat ani na FACEIT Finals, ani na fragbite Masters Finals. Navíc vypadli v základní skupině na DreamHacku Stockholm.

Fifflaren na ESL One Cologne
Poslední velký trumf Fifflarena na ESL One Cologne. Foto: HLTV.org

Další major turnaj, DreamHack Winter, je sice za rohem, i přesto se Johansson rozhodl ukončit hráčskou kariéru právě teď. Jeho role v NiP byla povětšinou hlavní „wipař“ a občas i in-game leader.

Pro fanoušky tohoto švédského týmu je tato zpráva pravděpodobně poněkud šokující, jelikož tato pětka hrála dohromady již od roku 2012.

„Poslední dva roky pro mě byly největší zkušeností mého života. Mnoho jsem se toho naučil, procestoval jsem celý svět a měl jsem šanci poznat se s čtyřmi úžasnými lidmi a jsem hrdý, že je můžu zvát svými přáteli,“ řekl Johansson pro Aftonbladet.

„Tyto vzpomínky si ponesu po zbytek života. Navíc se nám podařilo obnovit legendární značku NiP a to je odkaz, který za sebou zanecháváme, když pokračujeme plnit si své další sny.

Nehledě na to, kdo převezme mé místo, upřímně doufám, že tým bude hrát dobře a že bude vyhrávat, což byl koneckonců vždy náš hlavní cíl. Chtěl bych poděkovat svým ex-spoluhráčům a managementu NiP, kteří toto vše umožnili. Speciální poděkování patří všem mým fanouškům, kteří mě všechny ty roky podporovali.“

Na Johanssona se po celou dobu jeho angažmá v NiP snášela vlna kritiky zejména proto, že nedokázal držet krok se svými spoluhráči. Podle rankingu HLTV.org byl nejhorším hráče jeho týmu s rankingem 0,95. Čtvrtý Adam 'friberg' Friberg má ranking 1,09.

Johanssonovi bylo sice nabídnuto místo v organizaci NiP, ještě však není nic oficiálně potvrzeno.

Momentální sestava NiP:

{#Švédsko} Christopher 'GeT_RiGhT' Alesund
{#Švédsko} Patrik 'f0rest' Lindberg
{#Švédsko} Richard 'Xizt' Landström
{#Švédsko} Adam 'friberg' Friberg