Přejít k hlavnímu obsahu

ASUS Finals 7: Tým nEophyte se stává mistrem

20. 12. 2014 | 19:43 Counter-Strike 2
Po náročné základní fázi s osmi týmy a playoff, kam se dostalo týmů šest, se dostáváme do hlavní fáze Republic of Gamers Masters ligy Hitpointu na ASUS Finals 7, které se odehraje tento víkend. Prvně si ale zrekapitulujeme, jak vypadaly předchozí fáze ligy.
Výchozí obrázek

Po náročné základní fázi s osmi týmy a playoff, kam se dostalo týmů šest, se dostáváme do hlavní fáze Republic of Gamers Masters ligy Hitpointu na ASUS Finals 7, které se odehraje tento víkend. Prvně si ale zrekapitulujeme, jak vypadaly předchozí fáze ligy.

UPDATE: A je dobojováno. V sobotu si ENSOX podmanili zápas o třetí místo v poměru 2:0 na mapy, Iron Team tak končí čtvrtý. Neděle pak byla ve znamení finále a tady nEophyte potvrdili svoji velkou dominanci a přes výsledky 16:5 a 16:7 se stávají mistrem ASUS Finals 7 v CS:GO.


Základní fáze

Základní fáze čítala osmičku nejlepších týmů u nás, z nichž celkem šest dostalo přímý invite a zbylé dva se kvalifikovaly skrz předturnaj. Osmička týmů mezi sebou odehrála každý s každým dva zápasy v průběhu necelých tří týdnů, z čehož nejlépe vyšli - očekávatelně - nEophyte a vcelku překvapivě i nová sestava NecroRaisers.

Tito dva dostali přímý postup do semifinále playoff, zatímco Cyborg Factory, myRevenge (ex-Virtual World), ENSOX a Iron Team museli projít předkolem ve čtvrtfinále. eEriness a EXEBOT po rozpadu skončili na posledních místech, čímž byli z ligy vyřazeni a příští ročník se budou muset probojovávat skrz kvalifikace, pokud se týmy obnoví.

Playoff

Jak už bylo zmíněno, v playoff se přímo do semifinále dostali nEophyte a NecroRaisers, zatímco k Cyborg Factory byli ve čtvrtfinále přiřazeni ITG a s myRevenge se museli popásovat ENSOX.

Cyborg Factory i myRevenge prošli předkolem bez ztráty mapy, první jmenovaní však nečekaně prohráli s NecroRaisers, zatímco myRevenge nedokázali přejít přes nEophyte, kteří v několika zápasech základní fáze měli vcelku znatelné problémy (např. remíza s Cyborg Factory).

Náhradník za Cyborg Factory

Tým Václava 'smetysh' Smětáka, Cyborg Factory, a stejně tak myRevenge, se nakonec rozhodli neúčastnit ASUS Finals 7, organizátoři vybrali ENSOX jako jejich náhradníky, kteří budou už zítra bojovat s Iron Team Gaming o třetí místo.

Harmonogram ASUS Finals 7

  • Sobota 20. 12., 16:00 - {#Česká Republika} Iron Team Gaming vs. {#Slovenská Republika} ENSOX (o 3. místo)
  • Neděle 21. 12., 14:00 - {#Slovenská Republika} nEophyte vs. {#Slovenská Republika} NecroRaisers (Finále)

Tyto čtyři týmy si zahrají celkem o 25 000 Kč, které jsou rozděleny takto:

1. 10 000 Kč
2. 7 500 Kč
3. 5 000 Kč
4. 2 500 Kč