Přejít k hlavnímu obsahu

Xeruth: "Nezapomeňte zabanovat Leonu!"

25. 1. 2015 | 17:28 League of Legends
Před nadcházejícím MČR Challenge na PragoFFestu jsme si odychytli topaře nEophyte, Jana "Xeruth" Podkalského, abychom jej vyzpovídali o turnaji, na který se minulý týden jeho tým kvalifikoval do zápasu s Inside Games.Ahoj Xeruthe, zbývá nám pouze týden do MČR Tour na PragoFFestu a vy jste se kvalifikovali jako první do zápasu o postup do finále. Jak se těšíte?
Výchozí obrázek

Před nadcházejícím MČR Challenge na PragoFFestu jsme si odychytli topaře nEophyte, Jana "Xeruth" Podkalského, abychom jej vyzpovídali o turnaji, na který se minulý týden jeho tým kvalifikoval do zápasu s Inside Games.

Ahoj Xeruthe, zbývá nám pouze týden do MČR Tour na PragoFFestu a vy jste se kvalifikovali jako první do zápasu o postup do finále. Jak se těšíte?

Zdravím, na PragoFFest se určitě všichni těšíme a uděláme vše pro to, abychom vyhráli. Já osobně se hlavně těším na tu atmosféru, která na LAN akcích je.

Co říkáš na netradiční systém, který si pro vás PLAYzone tentokrát připravil?

Byl jsem dost překvapen, když jsem to viděl. Ze začátku jsem vůbec nechápal, jak se to bude hrát, když tam budou jen 3 týmy, ale nakonec se z toho vyklubal docela přijatelný systém.

Stále častěji vidíme turnaje stylem vítěz bere vše, stejně jako právě MČR Challenge, odkud si výherce odnese 10 000 Kč - Máš pocit, že by i další týmy v pořadí měly dostat nějakou cenu útěchy nebo vám to dodává motivaci více trénovat?

Jelikož teď jsou týmy na české scéně docela vyrovnané, tak mi to nějak nevadí. Alespoň jsou pak finálové zápasy více pozoruhodné a dramatické.


Xeruth (druhý zprava) si z ASUS Finals 7 odnesl bronz - povede se nEophyte jít alespoň o příčku výše?

Teď už víme, kdo se vám postaví v pátečním zápasu opostup do finále, nebude to nikdo jiný než Inside Games, které jste porazili na ASUS Finals 7. Jak si na ně věříš? Bude probíhat nějaká příprava konkrétně na tento tým?

Tým Inside Games jsme sice na ASUS Finals 7 porazili, ale nyní za ně hraje úplně někdo jiný, tudíž moc nevíme, co od nich čekat, ale každopádně si na ně věříme a doufáme, že to budou hezké zápasy, které samozřejmě dopadnou lépe pro nás. Jestli bude na ně probíhat nějaká příprava, tím si nejsem úplně jistý, ale určitě probereme alespoň ban&pick fázi.

Inside Games jste dokonce nedávno "vykradli" hráče, myslíš, že mezi vámi kvůli tomu bude panovat určitá rivalita nebo je berete jako každého jiného soupeře?

Bereme je jako každého jiného soupeře, v Inside Games proběhla výměna úplně všech hráčů, tudíž nevidím nějaký důvod, proč by měla být mezi námi rivalita.

A případné finále s eXtatus? Jak vidíš vaše šance proti aktuálním Mistrům ČR?

Nedokážu odhadnout, kdo vyhraje a kolik to skončí, ale na tým eXtatus se upřímně i těším, podle mě to budou vyrovnané a nervy rvoucí zápasy, které se budou divákům líbit. Hlavní je, abychom se vůbec dostali do samotného finále a mohli si proti nim zahrát.

Děkuji ti za rozhovor, poslední slova jsou tvá, co bys vzkázal fanouškům a vašim soupeřům?

Také děkuji a doufám, že přijde co nejvíc fanoušků a rozjedou nějaký hype, abychom tam měli parádní atmosféru a větší motivaci vyhrát. A vzkaz pro soupeře - nezapomeňte zabanovat Leonu!