Přejít k hlavnímu obsahu

Mistrovství ČR 2016 se opět uskuteční v Brně

15. 1. 2016 | 10:54 Všechny hry
Letošní finále Mistrovství ČR v počítačových hrách se opět uskuteční začátkem listopadu na výstavišti BVV Brno. Na akci se představí hráči a týmy, které ve třech herních titulech během roku nasbírají největší počet bodů v MČR klasifikaci.
Výchozí obrázek

Letošní finále Mistrovství ČR v počítačových hrách se opět uskuteční začátkem listopadu na výstavišti BVV Brno. Na akci se představí hráči a týmy, které ve třech herních titulech během roku nasbírají největší počet bodů v MČR klasifikaci.

Brno, ČR - 15. listopadu 2015 - V loňském roce se Mistrovství ČR v počítačových hrách po letech opět vrátilo do Brna a díky úspěšnému ročníku se na brněnském výstavišti tato velká akce uskuteční i v roce letošním. Datem konání MČR 2016 bude opět první polovina listopadu, konkrétněji víkend 4. až 6. 11. 2016.

MČR

Mistrovství ČR v počítačových hrách se v roce 2016 uskuteční na výstavišti BVV Brno, termín konání bude první listopadový víkend 4. až 6. 11. 2016. Finálová akce se loni konala v rámci festivalu IN-JOY, jenž navštívilo celkem 45 000 diváků,  dalších 75 000 sledovalo klání na internetu, což řadí MČR mezi akce roku 2015.

Změna se v roce 2016 bude týkat podporovaných her. V posledních sezónách měl PLAYzone ve svém repertoáru čtyři hlavní podporované hry, v letošním roce budou pouze tři. Vyřazen byl upadající StarCraft II a plnou podporu má tedy následující trojice populárních her - Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends a Hearthstone: Heroes of Warcraft.

MČR 2015

Foto: Radek Vebr (PLAYzone.cz)

Systém turnajů bude v letošním roce podobný, jako tomu bylo loni. V průběhu roku budou moci hráči ve třech hrách sbírat v online i offline turnajích body do MČR klasifikace, ze které se následně ti nejlepší probojují na finálovou akci. Po několikaleté odmlce byly také obnoveny dlouhodobé online ligy, které kromě offline finále nabídnou hráčům největší porci MČR bodů.

„Jubilejní pátý ročník obnoveného Mistrovství ČR v počítačových hrách, který se konal po letech znovu tam, kde začal, tedy v Brně na BVV, byl nad míru úspěšný a proto je nám potěšním oznámit další sezónu. Velmi se těšíme na tento rok, protože bude plný pozitivních překvapení pro Vás hráče a fanoušky,“ okomentoval loňské vyvrcholení projektový manažer MČR Michal Nagy, jenž nastínil také plán letošní sezóny: „Jednou z již oznámených novinek je obnovení PLAYzone online lig, které u nás měli vždy tradici a popularitu. Následovat bude v nejbližších dnech odhalení LAN akcí, výher a tak dále, ale o tom později. Sledujte náš web a Facebook a nic vám neunikne! #MCR“

MČR 2015 MČR 2015

Foto: Radek Vebr (PLAYzone.cz)

Další informace týkající se celé sezóny MČR 2016 či samotného vyvrcholení na brněnském výstavišti budou oznámeny v nejbližších dnech, doporučujeme tak sledovat webové stránky mcr.playzone.cz, www.PLAYzone.cz a také Facebook www.facebook.com/playzonecz.

Projekt MČR a PLAYzone aréna vzniká a běží za podpory generálních partnerů INTEL, DELL AOC, MSI, HAL3000, Alza.cz, NVIDIA, hlavních partnerů DXRACER, Fakaheda a mediálních partnerů Prima COOL, EuroZprávy.cz, SCORE, Games.cz, Sector.sk, Živé.sk, Cnews.cz, ExtraHardware.cz a Generace21.

MČR

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.