Přejít k hlavnímu obsahu

Festival 4FANS hostil PLAYzone arénu

19. 1. 2016 | 13:29 Všechny hry
V pražském Kongresovém centru se na festivalu 4FANS již potřetí ukázala světu PLAYzone aréna, jejíž součástí byly stánky plné zábavy a špičkových herních technologií. V rámci programu na stánku se o prizemoney poprala také domácí elita karetní hry Hearthstone.
Výchozí obrázek

V pražském Kongresovém centru se na festivalu 4FANS již potřetí ukázala světu PLAYzone aréna, jejíž součástí byly stánky plné zábavy a špičkových herních technologií. V rámci programu na stánku se o prizemoney poprala také domácí elita karetní hry Hearthstone.

Praha, ČR – 18. ledna 2016 – Návštěvníci festivalu 4FANS dostali první ochutnávku toho, jak bude v letošní sezóně vypadat PLAYzone aréna a to Akce konající se o víkendu 16. až 17. ledna byla primárně věnována domácí scéně YouTuberů a streamerů, v PLAYzone aréně si však návštěvníci mohli vyzkoušet špičkové technologie nebo sledovat nabitý program na Prima COOL stage.

PLAYzone aréna

Na místě byla připravena herní aréna vybavená 12 certifikovanými sestavami MČR HAL3000 Pro 6. generace poháněných Intel procesory Skylake, Samsung si připravil nadupané mobilní vlajkové lodě z řady Galaxy S6, výkonné herní tablety Tab S2, chytré hodinky Gear S2 či perličku v podobě virtuální reality Gear VR. Na stánku EPSONu si návštěvníci zahráli na profesionálním herním projektoru, Monster Energy zase nabídl spoustu energie a našlapaný závodní simulátor. U Xbox One si mohli hráči zapařit pecky jako je FIFA 16 či Forza 6 nebo také zatančit na Kinectu, na stánku Alienware byly pak připraveny nadupané herní notebooky této společnosti.

Samostatný program v rámci PLAYzone arény běžel také na Prima COOL stage. Show moderovaná Zdeňkem Princem nebyla na rozdíl od hlavní stage 4FANS plně věnována YouTube scéně. Návštěvníci festivalu si mohli zahrát o ceny v duelech ve hrách FIFA nebo Mortal Kombat, nebo také v zajímavých herních či filmových kvízech. Připraveny byly také rozhovory s osobnostmi domácí herní scény, cosplayery či moderátorkou pořadu RE-PLAY Alžbětou Trojanovou.

Prima COOL stage

Portál PLAYzone.cz si pro domácí herní scénu připravil také turnaj v karetní hře Hearthstone. Osmička elitních domácích hráčů se poprala o prizemoney v hodnotě 12 000 Kč, diváci na místě i doma mohli sledovat opravdu výborné zápasy. Do finále se probojovala dvojice zkušených karetních hráčů Jan „born2win“ Kotrla a Ivan Floch, kteří si gentlemantsky rozdělili ceny za první a druhé místo po nepřetržitých problémech se servery od Blizzardu.

Zábavu v PLAYzone aréně na 4FANS zabezpečili partneři Samsung, Dell, Alienware, HAL3000, eSubaWear, Monster Energy, Epson, Xbox One a Prima COOL.

Zdroj: 4fans.cz
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.