Přejít k hlavnímu obsahu

První skupiny pro prestižní ELEAGUE odhaleny

28. 4. 2016 | 19:56 Counter-Strike 2
Už 24. května odstartuje první sezóna ELEAGUE, globální ligy, ve které se proti sobě utká 24 týmů o celkem 1,2 milionu dolarů a která bude odvysílána mimo jiné v americké televizi TBS.UPDATE #1:
Výchozí obrázek

Už 24. května odstartuje první sezóna ELEAGUE, globální ligy, ve které se proti sobě utká 24 týmů o celkem 1,2 milionu dolarů a která bude odvysílána mimo jiné v americké televizi TBS.

UPDATE #1:

Organizátoři ELEAGUE dnes oznámili první tři ze šesti skupin, které byly rozlosovány podle úspěchů týmů v poslední době. Zároveň byl odhalen formát, kterým se odehrají základní skupiny. Každý týden se ve studiích v Atlantě vymění čtyři týmy, které se dvakrát utkají každý s každým. V pátek potom bude následovat BO3 bracket, jehož vítěz postupuje rovnou do play-off. Poražení finalisté mají stále šanci se do play-off dostat přes předkolo, kde se bude hrát o dvě místa ve čtvrtfinále. Další tři skupiny budou oznámeny brzy.

Skupina A (24. - 27. května)Skupina B (31. května - 3. června)Skupina C (7. - 10. června)
{#Brazílie} Luminosity{#Švédsko} NiP{#Dánsko} Astralis
{#Spojené státy americké} Liquid{#Francie} G2{#Spojené státy americké} CLG
{#Spojené státy americké} Cloud 9{#Čína} TyLoo{#Dánsko} SK
{#Nový Zéland} Renegades{#Kanada} OpTic{#Spojené státy americké} NRG


 

Odhalování týmů začalo na začátku roku, kdy se odehrál kvalifikační turnaj ELEAGUE Road to Vegas. V tom zvítězil tým OpTic a stal se tak prvním potvrzeným účastníkem pro ELEAGUE. Již dříve v tomto roce také organizátoři potvrdili dalších šest týmů, mezi kterými nechyběla dvojice evropských týmů Ninjas in Pyjamas a mousesports nebo americký gigant Cloud 9. Nyní organizátoři oznámili zbylých 17 týmů, které se porvou o částku 1,2 milionů dolarů. O jaké týmy jde?

ELEAGUE

LAN finále ELEAGUE Road to Vegas (foto: ELEAGUE)

Mezi pozvanými můžeme najít hlavně nejlepší světové týmy jako Fnatic, Natus Vincere nebo Luminosity, ale nechybí ani slabší týmy jako dánský SK Gaming nebo americký tým TSM. Jediným asijským týmem na seznamu je čínský tým TyLoo, který se stal nedávno překvapením DreamHack Masters po tom, co dokázal ve skupině vyřadit týmy Liquid a Luminosity. Tuzemské fanoušky určitě nepotěší absence týmu HellRaisers, kteří v lize chybí i přes přítomnost několika slabších nebo týmů na stejné úrovni.

Základní část ELEAGUE začíná 24. května a bude trvat až do 1. července. Po celý červenec se poté bude odehrávat play-off, které vyvrcholí 30. července ve finále s názvem "Global Championship".

Zápasy, které by se měly odehrávat také ve studiu televize Turner, se budou hrát od úterý do pátku. V pátek liga poběží kromě Twitche také na americké televizi TBS, stejně jako zápasy play-off.

Kompletní seznam účastníků první sezóny ELEAGUE:

{#Dánsko} Astralis{#Spojené státy americké} Team Liquid
{#Spojené státy americké} Cloud9{#Brazílie} Luminosity
{#Spojené státy americké} Counter Logic Gaming{#Německo} Mousesport
{#Spojené státy americké} CompLexity{#Ukrajina} Natus Vincere
{#Dánsko} Dignitas{#Švédsko} Ninjas in Pyjamas
{#Spojené státy americké} Echo Fox{#Spojené státy americké} NRG
{#Francie} EnVyUs{#Kanada} OpTic
{#Evropská unie} FaZe{#Nový Zéland} Renegades
{#Ukrajina} FlipSid3{#Dánsko} SK Gaming
{#Švédsko} Fnatic{#Spojené státy americké} Team SoloMid
{#Ruská federace} Gambit{#Čína} TyLoo
{#Francie} G2{#Polsko} Virtus.pro
  
Zdroj: e-league.com
Štítky: ELEAGUE
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.