Přejít k hlavnímu obsahu

eE.Welfare se z Katowic vrací se 2. místem

5. 3. 2017 | 12:18 Hearthstone
Druhá nejstarší aktivně působící týmová organizace eEriness, zažívá na poli Hearthstonu poměrně kvalitní období. Po druhém místu na loňském MČR, si nedávno na Tiger Master LAN došel pro prvenství  Jakub "kubiccek9" Daněk.
Výchozí obrázek

Druhá nejstarší aktivně působící týmová organizace eEriness, zažívá na poli Hearthstonu poměrně kvalitní období. Po druhém místu na loňském MČR, si nedávno na Tiger Master LAN došel pro prvenství {#Česká Republika} Jakub "kubiccek9" Daněk. Další zářez si hráči tohoto celku připsali včera, když {#Česká Republika} Martin "Welfare" Fryč dokázal postoupil v rámci vedlejšího Hearthstone turnaje přímo do finále, které se odehraje přímo v Katowicích.

UPDATE: Zástupce týmu eEriness má katowickou bitvu pro ManiFimu za sebou, bohužel bez sladké tečky. Polský hráč zvolil proti Welfaremu výhodný line-up a v BO5 sérii se dostal do vedení 2:0, přičemž mu zbýval poslední balík - Finja Rogue. Welfare dokázal s agresivními balíky srovnat na 2:2, bohužel poslední hra s Tempo Magem již úspěšná nebyla a domů se tak vrací jako poražený, s velkým zážitkem, Razer myší a pár stovkami zlotých v kapse.

(pozn. "Droga na IEM" znamená v polštině "Cesta na IEM". Redakce PLAYzone tímto nijak nepropaguje používání či přítomnost omamných látek na IEM.)

Jak již bylo zmíněno, nejedná se o hlavní event, jehož by se účastnili špičky evropské scény a jež by lákal pozornost celé komunity. Polský turnaj ovšem přilákal pozornost i dalších evropských zástupců a to včetně těch z našich komunity. Možnost dostat se přímo na pravděpodobně největší gamingovou akci v Evropě, která je navíc jen kousek od hranic, totiž rozhodně k zahození není.

Kvalifikace se účastnilo celkem 198 hráčů a hrál se double elimination pavouk, z čehož vyplývá, že celý turnaj zřejmě trval déle, než jedno odpoledne. Ve skutečnosti se postupně hrálo celý týden. Nejlepší dva hráči si zajistili postup na katowické grandfinále, kde si hráči rozdělí nejen Razer periferie, ale i výhru v hodnotě 800 zl (≈5 000 Kč) pro prvního a 500 zl (≈3 000 Kč) pro druhého hráče.

Rozdělení výher

  • 1. místo - 800 zl (≈5 000 Kč) + Razer Kraken Pro V2
  • 2. místo - 500 zl (≈3 000 Kč) + Razer DeathAdder Elite
  • 3. místo - 300 zl (≈2 000 Kč) + Razer Goliathus Control Medium

Českých zástupců málo nebylo. Kromě již zmíněného hráče eEriness {#Česká Republika} Welfare, se účastnil i aktuální Mistr ČR {#Česká Republika} Matty, jeho týmový kolega z Inside Games {#Česká Republika} Dodgy, eSubák {#Česká Republika} ecoo{#Česká Republika} GIFO z Fraternitas či českolipský kartičkář a vítěz úvodní HTSS sezóny {#Česká Republika} Takeno.

Netřeba dodávat, že kromě umu je třeba v takto vražedném systému mít i dostatečnou dávku štěstí. Dodgymu například došlo již záhy a moc si nezahrál. ecoo přežil po úvodní prohře ve winners bracket pouze 4 kola ve spodním pavouku a loučil se na děleném 49. místě. Nejlépe se naopak vedlo prve zmíněné dvojici.

Pochopitelně se jim vedlo tak dobře, že se museli potkat ve čtvrtfinále horního pavouka. Vítězně odešel ze zápasu Welfare, který tak pokračoval dále bez prohry. Matty se naopak z prohry příliš neotřepal a prohrál i svůj následný zápas v losers bracketu, čímž jeho putování skončilo na 9. - 12. místě.

Welfare se dokázal probojovat až do finále WB, kde mu cestu zkřížil {#Polsko} ManiFi, jež českému hráči nedal šanci a vyhrál 3:0. Welfare ovšem nehodlal svou unikátní příležitost jen tak uniknout a v následném finále spodní části si podal {#Polsko} sondama 3:1. Záznam závěrečných utkání můžete shlédnout výše.

Český hráč tak postoupil ze druhého místa a může již spřádat plány k odvetě proti ManiFimu. Ta se uskuteční v Katowicích během soboty a to konkrétně od 11:00. O případném streamu vás budeme pochopitelně informovat.

Pořadí po kvalifikaci:

  • 1. místo - {#Polsko} ManiFi
  • 2. místo - {#Česká Republika} Welfare
  • 3. místo - {#Polsko} sondam
  • 9. - 12. místo - {#Česká Republika} IG.Matty
  • 17. - 24. místo - {#Česká Republika} Takeno
  • 33. - 48. místo - {#Česká Republika} GIFO
  • 49. - 64. místo - {#Česká Republika} eSuba.ecoo
  • 97. - 112. místo - {#Česká Republika} IG.Dodgy