Přejít k hlavnímu obsahu

Hráči hráčům: blade hodnotí notebook MSI GE72

20. 4. 2017 | 17:06 Všechny hry
Ve spolupráci s hlavním partnerem MČR 2017 pro vás přinášíme pilotní uživatelskou recenzi ze série "Hráči hráčům". Dali jsme hlavy dohromady s kapitánem CS:GO týmu eEriness E-BLUE, několikanásobným účastníkem Mistrovství ČR Romanem "blade" Pilným, který si vzal na paškál herní notebook MSI GE72. Co na něj zkušený střelec říká. Pořídil by si takový domů?Parametry herního notebooku MSI GE72:
Výchozí obrázek

Ve spolupráci s hlavním partnerem MČR 2017 pro vás přinášíme pilotní uživatelskou recenzi ze série "Hráči hráčům". Dali jsme hlavy dohromady s kapitánem CS:GO týmu eEriness E-BLUE, několikanásobným účastníkem Mistrovství ČR Romanem "blade" Pilným, který si vzal na paškál herní notebook MSI GE72. Co na něj zkušený střelec říká. Pořídil by si takový domů?

Parametry herního notebooku MSI GE72:

  • Procesor: Intel Core i7 7700HQ Kaby Lake
  • Displej: 17.3" LED 1920x1080 antireflexní 120Hz
  • Velikost operační paměti: RAM 16GB DDR4
  • Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5.
  • Úložný prostor: M.2 SSD 256GB + HDD 1TB 7200 otáček
  • Výbava: DVD, Wifi 802.11ac Killer, Killer LAN, Bluetooth 4.0, HDMI, mini DisplayPort, USB-C 3.1 Gen 2, HD webkamera, čtečka karet, Dynaudio reproduktory + subwoofer, 6článková baterie, podsvícená klávesnice, Windows 10 Home 64bit

Herní notebook MSI GE72 při mém testování nadmíru splnil veškerá očekávání. Ať už z hlediska designu, výkonu, nebo různých vymožeností, která má v sobě zakomponovaná.

Začal bych pro mě důležitým hodnocením a to jeho výkonu při hraní her. Zde jsem byl opravdu spokojený, MSI GE72 jsem testoval zejméně na hrách Counter-Strike: Global Offensive, H1Z1 či ArmA. V CS:GO byly podmínky pro hraní více než vynikající, měl jsem stabilních 250 FPS a tento výkon se vyrovnal mému stolnímu PC. Výborný 120 Hz displej zaručuje plynulost obrazu a výborný pocit ze hraní, protože u CS:GO dalších FPS her jsou vysoké snímky za sekundu a frekvence monitoru nejdůležitějšími údaji, které hráče zajímají.

I další testované hry, které jsem zkoušel, jsem mohl hrát bez nějakých problémů či lagů – vše s výborným výkonem a vysokými FPS. Co mě na MSI GE72 dále uchvátilo, tak byla klávesnice od značky SteelSeries. Příjemná na dotek, nehlučná, a hlavně se dala podsvítit několika výbornými režimy, které jste si mohli v aplikaci LED Wizard zvolit. Velice mě oslovila různá kombinace módů klávesnice, ať už vybírání a kombinování všech barev, či různé formy intenzity podsvícení, aby vaše oči při hraní nic neoslňovalo.

Do rukou se mi dostalo už hodně notebooků od celé řady výrobců, ale u MSI se mi hodně líbil MSI Dragon Center, kde jste si mohli přetaktovat jednotlivý hardware, nastavit různé herní režimy, sledovat teploty komponentů, nastavovat podsvícení klávesnice nebo třeba propojit notebook s vašim telefonem. Další mnou velice ceněnou vlastností je boost otáček ventilátoru. Pokud cítíte, že se vám notebook začíná přehřívat, stačí zmáčknout jedno tlačítko, které zvýší otáčky o 200%, a vy cítíte, jak moc se začíná chladit. Hluk byl samozřejmě vyšší, ale to je logické. Teplota při hraní her, které jsme zkoušel, byla okolo 70°C, což už je dle mého docela dost. MSI notebook se s tím ale v pohodě srovnal, zvláště když jste mu pomáhali zmiňovaným boostem větráků. Jak už bylo řečeno, hluk větráků je dle mého menší nevýhodou, ale to nastalo pouze u extrémního hraní her, jinak se jedná o velice tichý stroj.

Když jsme u těch drobných nedostatků, tak se mi při úchopu notebooku z boční strany několikrát otevřela DVD-romka. Tento problém nenastal třeba jen jednou, většinou při jeho přenášení či ukládání do brašny. Co bych naopak zase vyzdvihl, byla doba výdrže baterie. Bez adaptéru to při hraní her bylo něco kolem hodiny a půl, což je pro mě jako hráče více než dostatečné, u méně graficky náročných her se tato doba dokonce vzrůstala až ke dvěma hodinám. Líbila se mi také tenkost i váha samotného notebooku. Na to, co v sobě tohle monstrum ukrývá, tak se v MSI vešli do standartní gramáže 2,4 kilogramu.

Ten, kdo má často mastné prsty nebo celé ruce, by si měl dávat pozor na povrch notebooku, který bohužel často zanechával stopy vašich otisků prstů či dlaní. Proto bych doporučil každému nosit k MSI GE72 do společnosti nějaký hadřík, kterým byste mohli notebook kdykoliv vyleštit, aby povrch nevypadal jak upatlané sklo.

Finální verdikt:

Zápory u tohoto stroje opravdu minimální, které převyšuje mnoho kladných vlastností. Model MSI GE72 mě absolutně překvapil ve všech směrech a dá se říci, že to byl jeden z nejlepších notebooků, který jsem držel ve svých rukou a mohl jej i patřičně otestovat.

Poměr cena/výkon je absolutně správný. Za stanovenou cenu dostanete výborný výkon a nádherný design, který vám budou spolužáci či kolegové vždy závidět, když notebook vytáhnete v jejich společnosti. Pokud bych měl na vybranou, jeden MSI GE72 bych bral domů.

Roman "blade" Pilný - tým eEriness E-BLUE

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.