Přejít k hlavnímu obsahu

Univerzitní esport liga má za sebou první rok

20. 4. 2017 | 12:13 Všechny hry
Tisková zpráva - Na přelomu jara a léta 2016 vznikla nová organizace Esport VŠB-TUO. Organizace se zaměřuje na fenomén počítačových her a sdružování lidí, kteří je hrají. Snaží se tím zároveň vymýtit stereotyp, který vypovídá o počítačových hrách veskrze negativně.Jako první se odehrál v říjnu turnaj ve hře Counter-Strike: GO. Pilotního turnaje se zúčastnilo více než 80 lidí, což pořadatelé velice mile překvapilo.
Výchozí obrázek

Tisková zpráva - Na přelomu jara a léta 2016 vznikla nová organizace Esport VŠB-TUO. Organizace se zaměřuje na fenomén počítačových her a sdružování lidí, kteří je hrají. Snaží se tím zároveň vymýtit stereotyp, který vypovídá o počítačových hrách veskrze negativně.

Jako první se odehrál v říjnu turnaj ve hře Counter-Strike: GO. Pilotního turnaje se zúčastnilo více než 80 lidí, což pořadatelé velice mile překvapilo.

"Byl to docela "punk", hlavně proto, že jsme to dělali poprvé a takové množství lidí jsme nečekali. Velké díky patří hlavně všem účastníkům za jejich shovívavost,“

uvedl spoluzakladatel spolku Jakub Čubík.

Druhý turnaj ve hře Dota 2 absolvovalo 14 týmů, což je zhruba 75 účastníků. Finálové zápasy v Dotě se konaly v rámci Dne otevřených dveří univerzity 10. listopadu. Herní boje navštívilo 100 až 150 diváků a zhruba 40 lidí sledovalo klání online prostřednictvím sítě twitch.tv. Hodnocení turnaje bylo velice pozitivní.

„Jste jeden z nejlepších projektu, který vznikl!“

uvedl jeden z účastníků.

Další turnaj se odehrál v prosinci, tentokráte se jednalo o hru League of Legends. Tohoto turnaje se zúčastnilo více jak 100 lidí. Celková čísla za první ročník organizace jsou působivá. Facebookové stránky čítají více jak 300 liků, do komunity se přihlásilo přes 200 lidí, twitch.tv/esportvsb má 2800 shlédnutí a 52 followerů. Přejeme hodně štěstí v roce 2017.

Štítky: VŠB
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.