Přejít k hlavnímu obsahu

Počet hráčů Fortnite stále roste

19. 5. 2019 | 21:40 Fortnite
Za méně než dva roky se Fortnite rozrostl z malého neznámeho titulu do značky, kterou dnes zná skoro každý a obsahuje kromě hry celou řadu produktů, od akčních figurek až po řadu oblečení.
fortnite
fortnite

Velká popularita s sebou však přinesla i nepříjemnosti pro vývojáře Epic Games. S větší popularitou přišel také příliv nových a mladších hráčů a Epic Games se potýkali s nařknutími, jako například, že děti jsou na hře závislé a někteří fanoušci battle royale titulů začali mít hry dost a přesunuli se na novější tituly tohoto populárního herního žánru. 

To však také nemělo dlouhého trvání a novější tituly začaly přicházet o své hráčské základny. Velký odliv hráčů zažilo nejdříve PUBG, které mělo problémy se servery a hráči tento problém přestali tolerovat a dokonce i Apex Legends začíná hráčům lézt tak trochu na nervy. A díky tomu se Fortnite stále drží na vrcholu battle royale titulů i přes to, že je součástí přeplněného trhu a proti jeho vývojářům byly vedeny soudní procesy.
 

fort

V březnu letošního roku CEO Epic Games, Tim Sweeney, řekl, že hra mám momentálně 250 milionů hráčů a nárůst od konce roku 2018 je kolem 50 milionů. Očekával se však pokles po vydání Apex Legends, ke kterému došlo v únoru tohoto roku. Apex Legends, free-to-play battle royale hra, která je sice Fortnite podobná, ale nabízí novější a více intuitivní ovládání pro ty, kteří měli Epic Games dost. Na chvíli se Apex Legends stalo nejsledovanější hrou na twitch.tv, ale nyní se opět pohybuje ve stínu giganta Fortnite. 

Otázkou zůstává, jestli a kdy tato ohromná popularita Fortnite odezní. Díky pravidelným updatům od Epic Games a prakticky neexistujícím titulům, které by se této hře vyrovnaly se zdá, že to ještě nějákou dobu určitě potrvá.
 

nvd
Zdroj: gamebyte.com
Štítky: Battle Royale