Přejít k hlavnímu obsahu

Ambicióznější, větší a také dražší. Velká diskuse o tom, co by si hráči přáli v Kingdom Come: Deliverance II

24. 4. 2024 | 09:00 Gaming
Velké odhalení pokračování slavné české hry Kingdom Come: Deliverance přineslo mnoho radosti. Alespoň se to dá posuzovat z reakcí celosvětové herní komunity. Vývojáři v téměř tříminutovém traileru ukázali, jak by středověký titul mohl vypadat. Jenže s tím přichází mnoho spekulací. Co v Kingdom Come: Deliverance II bude, nebude a co by tam hráči chtěli? O tom je řeč ve speciální epizodě pořadu Enter na CNN Prima NEWS, kde diskutuje redakční trojice vášnivých hráčů: Jan Hrušovský, Michal Kabele a Marek Veselý.
Za hrou z českého středověku Kingdome Come: Deliverance 2 stojí pražské studio Warhorse.
Za hrou z českého středověku Kingdome Come: Deliverance 2 stojí pražské studio Warhorse.
Zdroj: Warhorse Studios

České studio Warhorse se minulý týden pochlubilo s prvním trailerem ke své nové hře. V chystaném pokračování oblíbeného středověkého titulu Kingdom Come: Deliverance se opět vrátí kovářský syn Jindřich a jeho šlechtický parťák Jan Ptáček. Oba se vydávají na další nebezpečné dobrodružství.

Během něj opouští Rataje a malebné okolí celého Posázaví a míří do Českého ráje na hrad Trosky a později se dostanou až do Kutné Hory. Oznamovací video a trailer k chystanému titulu nabídly pohled na velmi ambiciózní titul, na němž pracuje kolem 250 lidí. Zároveň vyvstalo mnoho otázek.

Hlavní záporné postavy se vracejí, ale kde jsou další Jindřichovi kamarádi z prvního dílu? Jak velký bude celý herní svět? Bude soubojový systém v Kingdom Come: Deliverance II opět velkou výzvou jako v jedničce? Skončí příběh v Kutné Hoře, nebo se všichni aktéři vydají dále do Prahy?

Nejen na tyto otázky hledají odpovědi redaktoři CNN Prima NEWS a vášniví hráči Jan Hrušovský, Michal Kabele a Marek Veselý. Jejich debatu můžete sledovat a poslouchat ve videu v úvodu článku.

Kingdom Come: Deliverance se zařadil mezi nejvýznamnější a nejúspěšnější tuzemská díla. Po celém světě se ho prodalo přes šest milionů kopií, což z něj dělá jednu z nejprodávanějších českých her vůbec. Druhý díl zamíří na počítače a herní konzole PlayStation 5 a Xbox Series X ještě v letošním roce. Konkrétní datum však z Warhorse Studios ještě nezaznělo.

Zdroj: CNN Prima NEWS, Warhorse Studios

Novinář s vášní pro esport. Na CNN Prima News připravuji a moderuji pořad o hrách a esportu CNN Prima Gaming.