Přejít k hlavnímu obsahu

První česká offline akce roku je u konce, blade ve finále QD nestačil na mix Jen Tak Vyfragovat

23. 8. 2020 | 15:06 Counter-Strike 2
Chyběly vám offline akce? Quietus Day všechno zachránil! Na oblíbenou komunitní akci do Starého Města v Uherského Hradiště sice nepřijely žádné hvězdné týmy, protože se v rámci návratu ke kořenům nehrálo o žádný prize pool. O své kouzlo ale turnaj nepřišel.
Quietus Day
Quietus Day

Každoroční pokračování LAN akce Quietus Day nabídlo celkem 24 slotů, které se hodně rychle naplnily. Jak už to ale u podobných akcí bývá, v posledních týdnech před konáním se týmy odhlašují, což po doplnění jiných dalo dohromady rovné dvě desítky. Vzhledem k absenci prize poolu sice nepřijel žádný kompletní tým, i tak se ale bylo na co dívat. V různých mixech se totiž objevila spousta známých jmen – blade, vergiL, Dytor a řada dalších.

20 účastníků (všechny sestavy zde) bylo rozděleno do čtyř skupin po pěti, odkud vždy trojice nejlepších celků postoupila do play-off hlavního turnaje. Jak úvodní fáze Quietus Day 2020 dopadla, se můžete podívat na této stránce. V následném Double Elimination pavouku už šlo do tuhého a postupně se loučily další a další týmy. Králem pavouku vítězů se stal výběr s názvem Jen Tak Vyfragovat, který v jeho finále dokázal udolat bladeův tým Value Skins na třech mapách. Blade a spol. však v LB porazili mix děláš si blázny a ve finále měl možnost odplaty, ačkoliv s nevýhodou jedné mapy. Výběr mapy Value Skins vyšel dobře, protože se začalo na Mirage, kde Jen Tak Vyfragovat ve finále WB dokázali porazit. Opakování se však neuskutečnilo a pětice ve složení w8max, M1key, Dytor, nykr, enu je vítězem dalšího ročníku oblíbené akce, číslovaného jako 15¾. Kompletního pavouka i s výsledky play-off hlavního turnaje můžete vidět zde, na tomto odkaze je pak vše o tradičním doprovodňáku.

Štítky: Quietus Day
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.