Přejít k hlavnímu obsahu

CaNNiE s AJTTem vyhrávají Wingman turnaj o 5 tisíc dolarů

20. 12. 2020 | 12:50 Counter-Strike 2
Turnaje v netradičních formátech jsou v esportu vždy šancí, aby si spolu zahráli dlouholetí kamarádi. Jednou takovou soutěží je i turnaj v rámci GEF World Connected Series, který v herním režimu 2v2 Wingman pořádá Polská esportová asociace.
CaNNiE
CaNNiE

Tento turnaj si vzhledem k prize poolu nenechala ujít ani řada českých či slovenských dvojic. V první kvalifikaci se nejdále dostali Hubert 'CaNNiE' Ludwig a Filip 'AJTT' Dolenský, kteří po třech a půl letech obnovili tag PMPUST, pod nímž kdysi oba prorazili na scénu. Oba střelci společně dokráčeli až do finále a zajistili si postup do závěrečného play-off. Na tento úspěch se snažili navázat CaNNiEho ještě nedávní spoluhráči Adam 'NEOFRAG' Zouhar a Max 'SHOCK' Kvapil, kteří však nezvládli koncovku semifinálového duelu a skrze druhou kvalifikaci dále nepostoupili. Ze druhé strany pavouka však dokázali uspět Matěj 'twist' Petráš a Martin 'Dytor' Handl.

Finálový pavouk o čtyřech dvojicích tak měl poloviční českou účast, kdy nás navíc mohlo potěšit, že díky seedingu se naše dua neutkala v semifinále. Jako první šli do akce PMPUST, kteří se postavili ruským přemožitelům NEOFRAGa se SHOCKem. Úvodní mapa Lake sice CaNNiEmu s AJTTem nevyšla (6:9), ale na tradičnějších mapách Inferno (9:7) a Train (9:5) přišla otočka a vybojovaný postup do finále. Navázat na tuhle dvojici bohužel nedokázali twist a Dytor, kteří na duo kr1nj nestačili na Nuke (4:9) ani na Infernu (5:9). Finálový den je na programu v neděli 20. prosince od 12:00 a hrát se bude i o třetí místo, takže v akci budou obě naše dvojice.


UPDATE: Boje o medaile odstartovali soubojem o třetí místo, do kterého ruští soupeři vstoupili na mapě Dust lépe, když vyhráli 9:6. Dytor s twistem se však zahanbit nenechali a na tradičnějším Infernu srovnali sérii poměrem 9:7. Rozhodující tak byl Overpass, na kterém se dokonce šlo do prodloužení. Tam ale české duo nezaváhalo za obranu a zvítězilo poměrem 12:10. Dytor a twist si za třetí místo odnášejí 1000 dolarů do kapsy.

Všechny ale nejvíce zajímalo finále, které se hrálo ve formátu best-of-five. Úvodní mapa Inferno vyšla CaNNiEmu s AJTTem parádně, a ti se tak výhrou 9:6 dostali do vedení. Soupeř ale na Trainu stejným poměrem srovnal a na třetím Vertigu dokonce šel po výhře 9:7 do vedení, ačkoliv málem ztratil vedení 7:0. České duo už tak nemohlo prohrát ani jednu mapu, na což odpovědělo nejlepším možným způsobem, výhrou 9:4 na Cobblestonu. Tohle dosud nejvíce jednoznačné skóre zopakovali CaNNiE a AJTT i na Overpassu a stali se šampiony Wingman turnaje. Zatímco ruská dvojice se musí spokojit s 1500 dolary, tak ta česká si odnáší titul a 2500 dolarů k tomu.

#WCS20 Wingman
  Česká republika PMPUST2      
 6:9, 9:7, 9:5   Česká republika PMPUST3   
  Rusko AOAO1      
        Česká republika PMPUST 
  Česká republika onLiNeRsX0    Vítěz 
 4:9, 5:9   Rusko kr1nj2   
  Rusko kr1nj2      
     Rusko AOAO1   
    9:6, 7:9, 10:12   Česká republika onLiNeRsX 
     Česká republika onLiNeRsX2 3. místo 
Štítky: Cannie, Ajtt, twist, Dytor, Wingman
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.