Přejít k hlavnímu obsahu

Cílem do budoucnosti je LEC! Představení nového LoL týmu Entropiqu třese s domácí scénou

15. 12. 2021 | 18:05 League of Legends Reportáž
Opravdu dlouhou dobu se organizace Entropiq vyhýbala světu League of Legends, ale konečně jsme se dočkali. Do dvanácté sezóny League of Legends nastoupí v rámci nejvyšší domácí ligy Mastercard Hitpoint Masters hráči v černo zelených barvách s novou sestavou, složenou z těch nejzajímavějších evropských a českých talentů, doplněných o zkušeného Denyka.
Nová sestava Entropiqu je tady!
Nová sestava Entropiqu je tady!
Zdroj: Entropiqteam

Entropiq na naší scéně působí už dlouho a v mnoha titulech. Ovšem jedním z neprobádaných míst pro ně vždy bylo League of Legends. To se kompletně mění dnešním dnem, kdy prozrazují svoji novou sestavu, se kterou se pokusí dobýt domácí scénu a předvést co nejlepší výsledek na prestižním turnaji European Masters, samozřejmě pokud se zde kvalifikují. Sestava má určitě své silné i slabé stránky, ale to zjistíme teprve pořádně až během prvních zápasů v Mastercard Hitpoint Masters.

Kompletní pětice vypadá následovně:

  •  Česká republika Ondřej "Robocop" Sklenička
  •  Turecko Mustafa "Rames" Korkmaz
  •  Vietnam/ Česká republika Đức Anh "Eren" Nguyễn
  •  Rumunsko Cosmin "Khantos" Florin Leontin Dănilă
  •  Česká republika Petr "Denyk" Haramach
  •  Slovinsko Žiga "Apples" Jereb – trenér
Nová sestava Entropiqu v LoL!
Nová sestava Entropiqu v LoL!
Foto: Entropiq

Za největší hrozbu se dá považovat botlinka DenykKhantos, která určitě dokáže držet od prvních zápasů krok i s těmi nejlepšími, jaké u nás máme. Na topu se vrací po stáži ve Španělsku Robocop a uvidíme, jak se ostatní hráči na této pozici s jeho příchodem rozhodnou změnit svůj playstyle, protože už teď můžeme tvrdit, že bude patřit k těm nejlepším. Rovněž pro Erena se rovná o návrat domů. V minulosti hájil barvy eSuby a eXtatusu, takže naše scéna pro něj nebude žádnou novinkou. Největším otazníkem bude pozice junglera, kde nastoupí Rames. Dlouhodobě v Česku není zas tak moc kvalitních junglerů, ale když už se nějaký najde, tak dokáže jednoduše ovládat hry. Zda to zvládne i tenhle turecký borec je prozatím otázkou.

Cílem Entropiqu bude pro dvanáctou sezónu League of Legends podle slov hráčů na tiskové konferenci boj o titul European Masters. Zní to hodně ambiciózně vzhledem k tomu, jak silně vypadají do dalšího roku ERL ligy. Ovšem nic není nemožné a kluci mají sestavu na hodně vysoké úrovni.

Ambice Entropiqu nekončí jenom u European Masters. Je obecně známo, že  mnoho organizací chce do nejvyšší evropské ligy LEC. Jako první  na paměti jsou například Karmine Corp, kteří projevili o  místo zde zájem s příchodem Rekklese. Ovšem Entropiq se v žádné hře nespokojuje s minimem a pokud bude v budoucnosti volný slot v LEC, tak mají v plánu se o něj ucházet.

Štítky: Entropiq, Hitpoint, Denyk
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.