Přejít k hlavnímu obsahu

Complexity kvůli covidu vynechají Katowice, MOUZ je odehrají s náhradníkem

14. 2. 2022 | 11:10 Counter-Strike 2 Turnaj
Po FaZe Clanu, který se v Katowicích představí bez ropze, mají problémy s covidem hned další dva týmy. MOUZ oznámili, že se představí s náhradníkem, Complexity se naopak na turnaji nepředstaví vůbec, a organizátoři tak museli na poslední chvíli najít náhradu.
JDC
JDC
Zdroj: WePlay

Tým MOUZ, v jehož barvách střílí také slovenská hvězda David "frozen" Čerňanský, musí řešit před startem IEM Katowice výrazný problém. Kvůli covidu se turnaje nemůže zúčastnit mladý Litevec Aurimas "⁠Bymas⁠" Pipiras, toho po celou dobu trvání turnaje nahradí člen myšácké akademie Jon "JDC" De Castro.

I když zbytek týmu může bez problému nastoupit, stále se jedná o velkou čáru přes rozpočet. MOUZ totiž během zimy udělali výrazné změny v sestavě a právě Katowice měli být prvním turnajem, kde se představí s novými posilami Nathanem "NBK" Schmittem a Ádámem "torzsi" Torzsásem. Tým navíc nemá s novým náhradníkem moc času na sehrání, do turnaje naskočí jen necelých 40 hodin poté, co JDC vyhrál s MOUZ NXT třetí sezonu WePlay Academy League. Paradoxem je, že právě o příchodu JDC namísto Bymase se také na přelomu roku spekulovalo.

Ještě větší problémy však trápí americkou organizaci Complexity. V řadách semifinalistů uplynulého ESL Challenger February totiž řádí covid ve velkém a z důvodu hned několika nakažených hráčů musel tento celek svou účast na jednou z největších turnajů roku zrušit. Na základě bodování ESL Pro Tour je nahradí španělský tým Movistar Riders, SINNERS byli v pořadníku bohužel až příliš pod čarou.

Připomeňme, že MOUZ ani Complexity nejsou prvními týmy, do jejichž plánů zasáhl covid. Již na začátku února oznámil svou neúčast čínský tým TYLOO, který se kvůli opatřením nedostal do Evropy. V turnaji jej nahradil německý celek Sprout. A stejný problém jako MOUZ má také FaZe Clan, v jehož řadách bude chybět Robin "ropz" Kool, místo kterého zaskočí Justin "jks" Savage. Ten by se však měl vrátit do týmu v průběhu turnaje, pokud mu to zdraví dovolí. Nezbývá než doufat, že další případy už se nevyskytnou.

KFC Rozvoz
KFC Rozvoz
Foto: grafika PLAYzone
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.