Přejít k hlavnímu obsahu

Frozen i Zero začali RMR prohrou, favorité nezklamali

17. 4. 2022 | 15:07 Counter-Strike 2 Turnaj
Úvodní zápasy turnaje A evropského RMR jsou za námi. Až trochu překvapivě nezaváhal žádný z favoritů, bez výhry však zůstali oba dva slovenští zástupci.
frozen PGL
frozen PGL
Zdroj: PGL @João Ferreira

Všechny úvodní zápasy prvního evropského RMR turnaje měly jasného favorita, až na jediný. V tom se představil David „frozen“ Čerňanský s jeho MOUZ, proti kterým se postavili OG. Na mapě Mirage začali lépe druzí jmenovaní, kteří si odnesli z první poloviny vedení 10:5. I po změně stran však hra vypadala podobně, a i když svěřenci Christophera „dexter“ Nonga ukázali potenciál, odchází s prohrou 12:16.

Vstup do turnaje se nepovedl ani druhému slovenskému zástupci, Patrikovi „Zero“ Žúdelovi. Ten se utkal s fnatic, kteří na mapě Nuke ukázali, že na turnaji rozhodně nejsou jen do počtu, a se svým soupeřem si poradili drtivým výsledkem 16:5.

Celý den však odstartoval utkáním mezi světovou dvojkou NAVI a týmem z dálného ruského východu QUAZAR. Dost překvapivě se jednalo o nejvyrovnanější zápas, když Rusové v druhé půli šli za comebackem a dotáhli stav až na 12:14. NAVI však ukázali své zkušenosti a zápas dotáhli do vítězného konce.

Zbytek zápasů přinesl mnohem menší drama. Outsiders naprosto zdecimovali kazašský Team Unique 16:2, stejně jednoznačný byl duel mezi FaZe a Eternal Fire, kde světová jednička zvítězila 16:4. 

Ani Heroic se příliš nezapotili, i když tým forZe dokázal získat 9 kol. A svou sílu předvedli také Vitality, kteří si se švédskými legendami v Dignitas poradili 16:6. V posledním zápase prvního kola s přehledem zvítězili BIG. Ti ukončili souboj se SAW výsledkem 16:5.

Kompletní výsledky a statistiky turnaje, stejně jako rozpis nadcházejících zápasů, naleznete v našem Zápasovníku. MOUZ teď čeká souboj proti QUAZAR, GL se utkají s forZe. Šlágrem kola bude zápas mezi FaZe a Vitality.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.