Přejít k hlavnímu obsahu

Kvalifikace na IEM Dallas pokračují! Boje frozena a STYKA sledujte na PLAYzone

3. 5. 2022 | 14:00 Counter-Strike 2 Turnaj
Už na konci měsíce čeká Spojené státy první velký turnaj po téměř třech letech. Zbývá ale zjistit jména dvou evropských celků, které uzavřou soupisku. O tuto dvojici místa už druhým dnem bojují také slovenští střelci STYKO a frozen, stejně jako ruský tým v řadách domácí organizace Entropiq.
David "frozen" Čerňanský
David "frozen" Čerňanský
Zdroj: ESL/Adela Sznajder (s povolením)

Druhý den kvalifikace na IEM Dallas začíná. V tom prvním se nejlépe dařilo týmu české organizace Entropiq, který si poradil s fnatic i Copenhagen Flames. K postupu mu chybí pouze jeden vyhraný zápas.

Dnes jsou však na programu boje obou dvou slovenských střelců, Martin „STYKO“ Styk se předvede v barvách Apeks, a David „frozen“ Čerňanský se svými MOUZ.

Právě Apeksu jde o přežití v turnaji, v úvodním utkání totiž nestačil na BIG a musí se probojovat spodním pavoukem. V něm je čeká soupeř velkého kalibru, španělští Movistar Riders, kteří se nedávno předvedli v dobré světle na ESL Pro League. Souboj začíná ve 14:30. V případě výhry navíc čeká Styka další zápas v 19:00, kdy by se utkali proti dánským Copenhagen Flames.

Hned ve 14:30 se představí také MOUZ. Ti zvládli úvodní utkání právě proti Movistar Riders a čeká je semifinále horního bracketu, kde se v derby německých organizací představí proti BIG. V případě vítězství se postaví ve středečním finále horního pavouku proti Entropiq. Pokud však prohrají, budou ještě dnes, v úterý v 19:00 bojovat ve spodním bracketu, kde čeká EC Kyiv. Právě Ukrajinský celek předvedl zatím největší překvapení kvalifikace, když vyřadil fnatic a umocnil tak bídu britsko-švédského celku.

Zvládnou oba slovenští zástupci své duely, nebo pro ně cesta do Dallasu končí? Sleduj zápasy uzavřené kvalifikace IEM Dallas na Twitch kanále PLAYzoneUP či u dobrého jídla a pití přímo v nově otevřené Vodafone PLAYzone Areně.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.