Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq postupují na IEM Dallas z prvního místa, frozen bojuje o druhou vstupenku

4. 5. 2022 | 18:25 Counter-Strike 2 Reportáž
Jako první během posledního herního dne do turnaje s dotací 250 tisíc dolarů postoupili bez jediné prohry Entropiq. O to samé se v posledním zápase bude snažit i frozen, jehož MOUZ vyzve BIG. Budou v Americe obě česko-slovenské stopy, nebo jen jedna? To sledujte na kanále PLAYzoneUP.
Entropiq se kvalifikovali na IEM Dallas 2022!
Entropiq se kvalifikovali na IEM Dallas 2022!
Zdroj: ESL | Adela Sznajder (s povolením)

Finále horního pavouka, tedy přímý souboj o vstupenku s možností zaváhat, odehráli Entropiq s BIG. Ruští střelci domácí organizace se do zápasu probojovali vítězstvím nad fnatic a Copenhagen Flames, Němci naopak do spodního pavouka poslali oba slovenské střelce - jak frozena, tak i STYKA, který další den na svého slovenského kolegu s Apeks bohužel nenavázal a po prohře s CPH  z turnaje vypadl.

Finále začalo lépe pro Entropiq. Na jejich mapě Ancient byli o krok lepší především na útočné straně, když si vypracovali pětibodový náskok, který jim pak v konečném součtu i přes problémy ke konci úvodního dějství stačil na vítězství 16:12. 

Mirage začala obdobně, Entropiq vedli 10:5 tentokráte za obranu. Vedení už ale v tomto případě nevydrželo a prasklo ve švech. BIG měli svoji CT stranu ještě mnohem propracovanější, zaváhali v pouhých čtyřech případech a zaslouženě zápas poslali na Nuke.

Tam se ale slova opět ujala zelenočerná strana. EIQ obdobně jako na první mapě skvěle bránili,  a co bylo nejdůležitější, nedopustili žádný comeback, který je minulou mapu stál bod. V celkovém součtu zvítězili 16:9, stali se šampiony, ale hlavně získali vstupenku na IEM Dallas. Turnaj proběhne na začátku června a nejlepším týmům světa nabídne prize pool ve výši 250 tisíc dolarů.

Díky výsledku finále horního pavouka se vykrystalizoval i poslední, a zároveň ten nejdůležitější mač v pavouku spodním. Poražení BIG vyzvou od 19:00 frozena a jeho MOUZ, kteří předtím bez menších problémů eliminovali Copenhagen Flames a teď budou chtít svému soku oplatit porážku z druhého kola. Jiná šance už totiž nebude. Zda se jim to podaří, a frozen tak přidá pro domácí scénu druhou stopu v Dallasu, sledujte živě na našem kanále PLAYzoneUP, nebo třeba u dobrého jídla a pití přímo v nově otevřené Vodafone PLAYzone Areně.

Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.