Přejít k hlavnímu obsahu

Očekávaný odchod doprovází bench. Kam přestoupí 8. nejlepší hráč světa?

23. 5. 2022 | 14:25 Counter-Strike 2 Přestup
Jako by toho nebylo málo. Virtus.pro museli být na posledních turnajích reprezentováni hráči pod názvem Outsiders. S týmem nesměla být uváděna žádná spojitost, ačkoliv celá sestava má v ruské organizaci nadále platné smlouvy. Po PGL Majoru však přichází očekávaný krok, změny jsou na světě.
buster & YEKINDAR
buster & YEKINDAR
Zdroj: Virtus.pro

Období po každém Majoru je obdobím mnoha změn. Jestli však byla nějaká opravdu očekávaná, tak to byla ta v kádru Virtus.pro. Tedy abychom byli přesní, tak ta v pětici hráčů pod dočasným názvem Outsiders.

Sankce na ruské týmy jsou tvrdé a nekompromisní. A pokud v ruském týmu pod ruskou organizací hraje hráč odjinud, tak to má s budoucností složité. Přesně tohle je případ Marekse „YEKINDAR“ Gaļinskise z Lotyšska.

Stěžejní opora Virtus.pro už se před několika týdny rozpovídala o obtížích spojených s aktuální světovou situací. Víceméně všem bylo jasné, že dřív než později v týmu skutečně skončí. Ten den nastal dnes.

Osmý nejlepší hráč světa za minulý rok byl oficiálně posazen na lavičku a organizace je otevřena jakýmkoliv nabídkám. O takové superstar pro roli entry fraggera může snít v podstatě každý. Co třeba G2 Esports?

22letý Lotyš ale není jediným, kdo ve VP končí. Na lavičku byl posazen také Timur „buster“ Tulepov, který byl v sestavě jedním ze dvou hráčů z Kazachstánu. U něj se dá hovořit o čistě výkonnostních důvodech.

Zatímco oba hráči si zřejmě nové angažmá teprve hledají, Virtus.pro už mají o své budoucnosti jasno. Podle svého vyjádření už rozhodnutí o posilách padlo a brzy bychom se měli dočkat jejich představení.

Aktuální složení Virtus.pro, potažmo Outsiders:

 Rusko Dzhami „Jame“ Ali
 Rusko Evgeny „FL1T“ Lebedev
 Kazachstán Aleksei „Qikert“ Golubev

Zdroj: virtus.pro
Štítky: Virtus.pro
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.