Přejít k hlavnímu obsahu

Velká jízda překvapivých celků. ENTERPRISE berou z CEE Champions pouze bramboru

9. 6. 2022 | 14:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí ročník CEE Champions je minulostí. Velkou nadějí pro domácí scénu byl především tým ENTERPRISE, který měl našlápnuto na obrovský úspěch. Nepodařený závěr turnaje však znamená, že EP končí bez medaile. O nejcennější kovy se přitom podělily dva překvapivé týmy.
Robert „manguss“ Kasper
Robert „manguss“ Kasper
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

V úterý vyvrcholil třetí ročník CEE Champions, ve kterém se utkalo o titul 32 celků ze střední a východní Evropy. Z kvalifikací vzešly hned tři domácí zástupci, ani jeden z nich však na medaile nedosáhl.

Nejlépe měli nakročeno ENTERPRISE, jenž bez větších potíží prošli až do semifinále, ačkoliv nemohli hrát s Deyvidem „h4rn“ Benchevem. V klíčové části turnaje však forma zmizela a nestačili na soupeře, jehož dokázali porazit ve skupině. Druhé střetnutí s kosovským xTeamem úspěšné nebylo a jedinou šancí na medaili byl zápas o 3. místo. V něm vyzvali makedonské BLUEJAYS, kteří překvapivě neprošli do finále. Ani proti nim se však ENTERPRISE nedařilo a umístění pod stupni vítězů jim přináší alespoň výhru 3 000 dolarů.

Z titulu se nakonec radoval kosovský přemožitel ENTERPRISE, pro něhož jde o vůbec první velký triumf. Jde tak o hezkou ukázku toho, že kosovská scéna jde nahoru nejen pomocí Bad News Eagles. Ve finále si xTeam poradil se zástupcem estonské scény především díky životnímu výkonu Arlinda „deb0“ Sadika. Také pro druhého finalistu jde však o cenný úspěch. SC esports z Estonska díky tomu nakoukl do světové TOP 100.

Kromě ENTERPRISE se v turnaji představili i další dva domácí zástupci, eSuba a Cryptova. Oba týmy začaly svoji cestu ve stejné skupině, odkud dokázaly postoupit. Tím však také pro oba cesta turnajem skončila. Los totiž ani jednomu v osmifinále příliš nepřál, modrá krev i ostravská organizace padly s medailistou. Česko-slovenská scéna tak nadále čeká na tým, který naváže na bronzové SINNERS z prvního ročníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.