Přejít k hlavnímu obsahu

Matty hlásí další skvělý úspěch! CZ/SK zástupce opět v TOP 16 na Masters Tour

15. 8. 2022 | 14:52 Hearthstone Turnaj
CZ/SK výprava opět hlásí částečný úspěch na velkém světovém turnaji. Pouze jeden ze sedmi hráčů měl záporné skóre, všech šest ostatních se může těšit z různě velkých finančních odměn. Nejlepším Čechem se zde již poněkolikáté stává zástupce týmu eSuba, Matty.
Masters Tour Nathria
Masters Tour Nathria
Zdroj: Blizzard Entertainment

Další turnaj světového formátu je za námi. Hearthstonová komunita zažila opět velkou událost, kde se 332 hráčů z celého světa v online formě utkalo o prize pool s celkovou hodnotou 6 miliónů korun. Kolik se z této částky podařilo uzmout našim borcům?

Z českých karetních mágů se nejlépe dařilo Matyášovi „Matty“ Kalužnému, který si díky skóre 6-2 došel pro místenku ve vyřazovacích bojích, nicméně hned v prvním kole ho vyřadil čínský hráč WeStone. Česko-slovenský rekord ohledně Masters Tourů tak zůstává stále na TOP 16. Tento rok se to kromě Mattyho povedlo i Jožovi (Masters Tour Vashj'ir) , v minulém ročníku se to v MT Silvermoon podařilo Mattymu a Norwisovi. Na čtvrtfinále s účastí některého z našich zástupců si tedy budeme muset ještě počkat.

Další tři Češi si nevedli vůbec špatně, Jaromír „Jarla“ Vyskočil se i přes skóre 0-3 na začátku turnaje dokázal vyšplhat na konečné 5-3 a umístění na slušném 113. místě. Se stejným skóre turnaj ukončil Štěpán „Norwis“ Šimek z týmu Inside Games, který se umístil o čtyři příčky výše. Poslední český zástupce, Jakub „Pardub“ Pardubský z týmu Inaequalis, tento rok poprvé končí se záporným skóre 3-5.

Slovenská část výpravy čítala tři mušketýry, z nichž se nejlépe umístil Dominik „majsssster“ Furka, další člen týmu Inaequalis, který se díky skóre 5-3 umístil na velmi hezkém 58. místě. Další dva slovenští účastníci dosáhli vyrovnaného skóre 4-4. Vítěz českého MČR Midseason Benjamín „Benko“ Mravec z týmu Gifted.uRage si tím došel pro 130. místo a náš nejlepší reprezentant z minulého MT Michal „Jožo“ Jozefek reprezentující tým Gravity obsadil tentokrát 197. pozici. 

V tomto roce nás čeká ještě poslední Masters Tour a to o víkendu 7. - 9.10.2022. Bude mít opět početnou základnu CZ/SK hráčů, my budeme držet palce a doufat v opětovnou vzornou reprezentaci našich zemí. 

 

Konečné výsledky českých a slovenských hráčů:

 Česká republika Matyáš „Matty“ Kalužný – 6:2: (15. místo)

 Slovensko Dominik „majsssster“ Furka – 5:3 (58. místo)

 Česká republika Štěpán „Norwis“ Šimek – 5:3 (109. místo)

 Česká republika Jaromír „Jarla“ Vyskočil – 5:3: (113. místo)

 Slovensko Benjamin „Benko“ Mravec – 4:4 (130. místo)

 Slovensko Michal „HiImJozo“ Jozefek – 4:4 (197. místo)

 Česká republika Jakub „Pardub“ Pardubský – 3:5: (214. místo)

Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.