Přejít k hlavnímu obsahu

Sen o 1 milionu dolarů se rozplynul. Blade Clan nestačil na favorizované Francouze

10. 12. 2022 | 15:01 Counter-Strike 2 Reportáž
WhiteBIT Community Clash vrcholí na DreamHacku ve Valencii. Dva nejlepší evropské a dva nejlepší americké klany o tomto víkendu bojují před živým publikem o grandiózní odměnu 1 000 000 USDT za první místo. Očekávaný byl především evropský souboj blade vs. KRL.
Blade Clan na DreamHacku ve Valencii
Blade Clan na DreamHacku ve Valencii
Zdroj: FACEIT

Česko-slovenská scéna mohla na závěr roku zaznamenat suverénně největší úspěch historie, tedy alespoň z pohledu prize poolu. Komunitní soutěž od portálu FACEIT proti sobě postavila regionální komunity, které bojovaly v několika fázích. Nechyběly ani velké hvězdy a klany jmen jako Patrik „f0rest“ Lindberg. Vedle nich se semkla česko-slovenská kotlina, jež pomohla bladeovi a jeho vyvoleným až do finále ve Valencii.

Druhým evropským finalistou byl tým GenOne, který do boje povolal někdejší profesionální hráč a dnešní streamer Sébastien „KRL“ Perez. Globální semifinále proběhlo na WhiteBIT Stage v rámci DreamHacku.

Po odebrání map Mirage a Anubis se začalo na Nuke. CT strana se Blade Clanu celkem podařila, 9:6 byl nadějný začátek zápasu. Ve druhé polovině se ale bohužel prokázala sehranost a kompaktnost francouzské pětice, která nedovolil česko-slovenskému týmu ani jedno kolo. Po výsledku 16:9 se přešlo na Ancient.

Mapa z prostřední deštného pralesu byla volbou Blade Clanu, jenž začal útočnou stranu úspěšnými pěti postupy. Celkových 7 bodů před změnou stran byl parádní základ pro srovnání série. Ani vedení 14:11 a 15:13 ale nestačilo a diváci se dočkali prodloužení. V něm KRL Clan alias GenOne zaváhali jen jednou a zvítězili.

„Dlouhá cesta je u konce. Velká škoda. Ancient jsme si prohráli sami. Mrzí nás to,“ okomentoval kapitán a trenér Roman „blade“ Pilný vypadnutí z turnaje. „Vyrovnání bylo blízko, ale pokazili jsme si to. Ale co, jsou horší věci. Díky všem za podporu, chtěli jsme vám udělat radost. Tak třeba příště!“ nalákal komunitu na příští Clash.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.