Přejít k hlavnímu obsahu

Největší sázkařské události v esportu

14. 3. 2023 | 16:00 PR článek
Esporty se v posledních letech proměnily z okrajové zábavy v obrovské odvětví, ve kterém se ročně protočí opravdu velké množství peněz. Jednou z logických součástí esportů jsou samozřejmě sázky. Lidé na celém světě sází na esporty jako šílení, v roce 2022 byla velikost tohoto trhu přes 670 milionů dolarů a růst bude jenom pokračovat.
CS:GO Major v Riu
CS:GO Major v Riu
Zdroj: hehe

V České republice ještě není sázení na esporty tak populární jako v zahraničí, ale i tak se místní sázkové kanceláře snaží a přinášejí stovky sázkových příležitostí. Jaké jsou tedy ty nejzajímavější sázkařské události v esportu pro rok 2023?

Top novinky a zahraniční esport turnaje v roce 2023

Rok 2023 bude pro sázení na esporty velmi zajímavý. Čeká nás hned několik tradičních špičkových turnajů, zároveň se na trhu objeví několik nových šampionátů. Velký růst se také předpokládá u sázek na Valorant. Tento nejnovější hit mezi esporty by obecně měl nabídnout velké množství sázkových příležitostí. Co by tedy sázkaři na esport v roce 2023 neměli propásnout? 

Valorant
Valorant
: valo2asia.com
  • Změny v organizaci turnajů Valorantu – jak již bylo zmíněno výše, Valorant získává stále větší popularitu, a tak i turnajový systém čeká několik změn. Dojde k přeměně celého systému VCT, který dodnes sloužil jako hlavní aréna pro ty nejlepší týmy a hráče. Základem změn je rozšíření regionálních okruhů Challengers formou franšízy. Tyto regionální turnaje mají nově za úkol objevit nové talenty, které by bylo možné později draftovat do známých týmů a vyšších pater turnajů, která už jsou také naplánována. Sázkaři tak mohou najít zajímavé hráče už na této nižší úrovni, zvláště v případě, že půjde například i o české hráče. 
     
  • Apex Legends Global Series Year 3 – tento turnaj zaznamenal v minulém roce obrovský úspěch, a proto ho EA tento rok hodlá ještě vylepšit. Kvalifikace začaly už v lednu, ale hlavní turnaj se bude konat až v létě. Na hráče čeká prize pool 5,000,000$
     
  • The International 2023 – tradičně nejlépe ohodnoceným turnajem je Dota 2 International, minulý rok byl prize pool přes 18.000.000$. Místo konání finále bude ještě oznámeno, ale už teď probíhají kvalifikační kola. I v ČR si můžete na takové kvalifikační kolo vsadit, třeba přes Tipsport, kde můžete navíc využít Tipsport bonus při založení nového účtu. 
The International
The International
: fanspace.gg
  • LoL Worlds Championship 2023 – třinácté pokračování klasického turnaje, opět pořádaného v Jižní Koreji. Celkový turnaj započal už v lednu, tento rok se můžete těšit na 3 úrovně kvalifikací. Prize pool by se měl pohybovat okolo 2 250 000$
     
  • Intel Extreme Masters 2023 – velmi blízko, konkrétně v polských Katowicích, započal turnaj Intel Extreme Masters 2023. Další kola už se budou konat všude po světě, ale i tak si můžete vsadit na vaše oblíbené hráče CS:GO, a hlavně StarCraftu 2. Prize pool ve prvním kole dosáhl hodnoty 1 000 000$.
     
  • CS:GO Blast Premier 2023 – velmi zajímavým bude relativně nový CS:GO turnaj pořádaný BLASTem, který se bude konat v průběhu celého roku. Informace jsou zatím málo dostupné, ale pokud se bude opakovat formát z minulého roku, ve finálovém kole bude soutěžit osm týmů
BLAST Premier
BLAST Premier
: BLAST Premier

Jak je na tom česká esport scéna?

Ani na české esport scéně není samozřejmě o novinky nouze. Podobně jako u jiných sportů je ale třeba počítat s nižším zájmem o turnaje, a logicky i s nižšími hodnotami cen. Jeden z největších esport turnajů, který byl kdy v ČR pořádán, LoL Prague Champs, nabídnul prize pool o velikosti 200 000 Kč. Přestože se jednalo o velmi povedenou a mediálně zajímavou akci. 

Velká část turnajů, které se v ČR pořádají, fungují jako kvalifikace na mezinárodní turnaje ve stejné hře. Pro sázkaře tak mohou být zajímavou příležitostí jako prozkoumat kvality domácích hráčů. Pro nováčky ve světě sázení na esport může jít i o dobrou příležitost pro trénink vlastního odhadu. Například Tipsport umožňuje sázet i na české esportové turnaje, navíc noví hráči po zadání promo kódu obdrží Tipsport bonus.

Prague Champs
Prague Champs
: xlab.cz

Sponzoři českých esport turnajů – Tipsport, Datart nebo třeba Hyundai

I v ČR se pořádají turnaje, které nejsou pouze franšízou nebo kvalifikací na ty zahraniční. Většinou takový turnaj sponzoruje některá z větších firem, pro kterou je oblast esportů atraktivní. Mohou to být buď prodejci vybavení na gaming, jako je Datart anebo sázkové kanceláře.

Třeba Tipsport je dlouhodobým partnerem MČR v CS:GO. Tento turnaj probíhá přes celý rok, momentálně jsou na pořadí dne kvalifikace, finále prvního turnaje se bude konat 9.4.2023

CS:GO patří mezi největší esporty
CS:GO patří mezi největší esporty
: ESL

Pokud byste chtěli vyzkoušet sázku na výsledek tohoto turnaje, můžete při registraci získat zajímavý Tipsport bonus. Stačí zadat při tvorbě účtu Tipsport akční kód. Výsledná odměna velmi štědrá, aktuální Tipsport bonus má hodnotu 300 Kč přímo na sázky, a až 50.000 Kč za první vklad.

Jak vydělávají sázkové kanceláře ve světě esportu?

Esporty se od klasických sportů zase tolik neliší. Oba druhy jsou velmi atraktivní jak pro diváky, tak pro sázkové kanceláře, proto které představují velkou příležitost pro zisky z jednotlivých vsazených tiketů. Ty se tak snaží udělat sázení na esporty co nejatraktivnější pro co nejvíce diváků. Jednou z účinných metod je poskytování bonusů pro nové sázkaře, kteří si chtějí vsadit na některý z esportů.

Například Tipsport poskytuje pro nové hráče velmi zajímavou odměnu. Tipsport bonus pro nové hráče zahrnuje 300 korun rovnou na sázení, plus až 50.000 Kč podle výše vašeho vkladu. Pokud chcete získat Tipsport bonus, vždy si zkontrolujte, že máte aktuální akční kód.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).