Přejít k hlavnímu obsahu

Nový nejdelší český subathon? Bývalá esportová hvězda vysílala 1386 hodin v kuse

13. 6. 2023 | 18:52 Twitch
Roman „blade“ Pilný alias bladeito už sice na profesionální scéně za počítačem nesedí, jako streamer ale o sobě stále dává vědět. Jeho vysílání se od 16. dubna pořádně natáhlo a skončilo až o 58 dní později. Známý tvůrce tak teoreticky nastavil novou laťku nejdelšího subathonu.
Roman „blade“ Pilný
Roman „blade“ Pilný
Zdroj: Twitch

Jediným rozdílem subathonu a donathonu je původní záměr vysílání. Při subathonu není nastavena žádná pevná cílová čára, diváci přihazují peníze a odebírají, čímž navyšují čas, který streamer zůstane online. Donathon má cílovou čáru od samého počátku, a v případě Romana „blade“ Pilného to bylo přesně tak.

Stream mohl po dovršení cílovky zakončit, ale rozhodl se pokračovat, protože časomíra stále běžela a rekord byl na dosah ruky. Vysílání skončilo po dech beroucích 1386 hodinách. Podle statistik z toho sice prospal skoro 40 % celkového času, zbytek streamu ovšem bavil diváky u obrazovek. Přenosu pochopitelně vládlo CS:GO, ale nechybělo ani Pilného oblíbené NHL, nebo dokonce vyrazil za venkovními aktivitami.

Pokud bychom vysílání českého streamera považovali za plnohodnotný subathon, stal by se novým česko-slovenským rekordmanem, protože Anežka „Sutsuno“ Martáková nastavila před několika dny laťku na 1359 hodin. Vypadá to, že rekordy nejdelších vysílání bez přestávky jsou nyní denním chlebem streamerů.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.