Přejít k hlavnímu obsahu

Supertým C9 je na spadnutí! ElectroNic chce být IGL, z kola ven by měl jít nafany

24. 6. 2023 | 10:56 Counter-Strike 2 Spekulace
Okolo NAVI se točí ty možná vůbec nejšílenější spekulace. Ukrajinská organizace má jít mezinárodní cestou a rozloučí se zřejmě hned se třemi hráči. Dva z nich se ale můžou stát těmi nejlákavějšími artikly pro Cloud9, pro které by mohlo jít o naprosto dokonalé posily.
electroNic a Perfecto
electroNic a Perfecto
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

Nejprve se mluvilo pouze o konci Andrije „npl“ Kukharského, čím dál častěji se ale začala v kontextu odchodu z Natus Vincere skloňovat také jména Denise „electroNic“ Sharipova a Ilji „Perfecto“ Zalutského. Důvodem však není působení Rusů v ukrajinském celku, oba hráči totiž údajně sami zatoužili po odchodu.

Úspěšná organizace tak poprvé v historii své Counter-Strike divize zvažuje mezinárodní cestu. Podle spekulací mají rozjednané přestupy nebo testují Justinase „jL“ Lekaviciuse, Aleksiho „Aleksib“ Virolainena a Ivana „iM“ Mihaie. Taková jména by ještě nedávno v NAVI nikdo nečekal, tohle období je ale bláznivé.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Využít změn u ukrajinského giganta by mohla movitá organizace Cloud9. Ta loni v dubnu opustila americké vody a podepsala bývalou sestavu Gambit. I přes přítomnost třetího a čtvrtého nejlepšího hráče světa za minulý rok získali C9 jediný titul. Posledním hřebíčkem bylo selhání v kvalifikaci na BLAST.tv Major.

Stále jde sice o šestý nejlepší tým světa, jeho potenciál je ale ještě vyšší. Jedna změna a vše se může v dobré obrátit. Už po prvních fámách o NAVI se nabízelo, že by Cloud9 měli hodit laso jeho dvěma ruským pilířům. Dle insidera CIS scény Harumiho je zájem C9 o služby obou hráčů skutečný a jednání opravdu probíhají.

Z kola ven by takřka určitě šel Timur „buster“ Tulepov, o druhém jméně se spekulace liší. Nejnovější informace ale hovoří o tom, že electroNic chce pokračovat jako in-game leader. Pokud tedy má Cloud9 posílit, tak to bude místo Vladislava „nafany“ Gorshkova. Abay „HObbit“ Khassenov by tím pádem zůstal.

Jak by pomohla vypadat sestava Cloud9?

 Rusko Sergey „Ax1Le“ Rykhtorov
 Rusko Dmitry „sh1ro“ Sokolov
 Kazachstán Abay „HObbit“ Khassenov
 Rusko Denis „electroNic“ Sharipov
 Rusko Ilya „Perfecto“ Zalutskiy

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.