Přejít k hlavnímu obsahu

Turnaj plný hvězd, jen v netradičních sestavách. 18. ročník Quietus Day startuje

7. 7. 2023 | 14:19 Counter-Strike 2 Preview
Oblíbená komunitní sešlost je opět tady. Turnaj s názvem Quietus Day na začátku letních prázdnin tradičně přivítá 24 týmů ve Starém Městě u Uherského Hradiště, nečekejte však žádné z předních domácích organizací. Elitní hráči naopak „QDčko“ využívají na kamarádské mixy, na něž během náročné sezóny není prostor. Komu se podaří uspět v letošním roce?
Odměny z roku 2022
Odměny z roku 2022
Zdroj: Pavel Adamík

Na seznamu účastníků nehledejte SINNERS, Sampi.Tipsport nebo Dynamo Eclot. Jeho reprezentanti se ale na 18. vydání turnaje Quietus Day ukáží. Titul z loňského roku bude obhajovat tým Jen Tak Vyfragovat, jehož jádro tvoří Martin „Dytor“ Handl, Jakub „M1key“ Krausko a Maximilián „w8max“ Macášek. Na své dohromady třetí prvenství budou útočit s Lukášem „Levi“ Bouřou a Rudolfem „Rutk0“ Kovalčikem.

Konkurence ale bude silná. Jako celá pětice vypadá na papíře nejsilněji sestava, jejíž členy spojuje minulost v ENTERPRISE – David „forsyy“ Bílý, Matúš „matys“ Šimko, Andrej „ADEJIS“ Kameništiak, Robert „manguss“ Kasper a Dávid „xperrience“ Červenec. Se svými mixy dorazí také Matysovi parťáci ze Sampi, Erik „The eLiVe“ Sith a Lukáš „sAvana1“ Lintner, chybět nebude ani člen síně slávy Tomáš „benq1“ Masaryk.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Opomínat nemůžeme ani Maxe „SHOCK“ Kvapila, který spolu s reprezentantkami Ljudmilou „Miley“ Mikitovou a Radmilou „raduu“ Dolečkovou budou chtít navázat na stříbro z roku 2021. Obhájit loňský titul se zase bude snažit Dominik „NIO“ Maxian, který se letos obklopil Lukášem „luko“ Hrabčíkem, Martinem „Pechyn“ Pechouškem a Patrikem „Lastík“ Ptáčkem. Kompletní seznam účastníků najdete zde.

Jenom o herních výkonech celá akce samozřejmě není. Pro kompetitivní Counter-Strike komunitu jde o nejoblíbenější sešlost v roce, kde mohou hodit za hlavu stoprocentní soustředění na co nejlepší podaný výkon. Načerpat atmosféru z akce můžete díky několika hráčským streamů, jako již několikátý rok přináší například Roman „blade“ Pilný. Turnaj startuje v pátek večer, vítěze poznáme v neděli odpoledne.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.