Přejít k hlavnímu obsahu

Postoupí český tým na IEM do Sydney? Dynamo Eclot se proplétají kvalifikací

10. 8. 2023 | 09:16 Counter-Strike 2 Turnaj
Deset pozvánek na IEM Sydney bylo rozdáno, vedle lokálních hrdinů Grayhound doplní kompletní složení týmy z regionálních kvalifikací. První evropská má za sebou svůj úvodní den, který dokázalo projít Dynamo Eclot a na HLTV.org si zahraje o cenný postup do uzavřené části.
IEM Sydney 2023
IEM Sydney 2023
Zdroj: IEM

Cesta do Austrálie je strastiplná, české týmy se jí ale nezalekly a přihlásily se do první otevřené kvalifikace. Z řad 495 účastníků to do pokročilých kol dotáhli SINNERS, kteří ale v TOP 64 padli proti MB. Ještě více se ale dařilo Dynamu Eclot. Pardubická organizace zametla s Movistar Riders a postoupila do druhého dne.

Sen o Sydney bude pokračovat druhým dnem se šestnácti nejlepšími týmy. Rovnou polovinu utváří týmy z nejlepší světové padesátky, nechybí ani jména se zkušenostmi z Majoru. Světoznámým celkům BIG nebo FURIA se DNE sice vyhnou, i ve své polovině pavouka ovšem mohou narazit na nepříjemné sestavy.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Druhá část otevřených bojů pro Dynamo Eclot začne proti žebříčkově nehodnocenému, ale novému a hodně zajímavému týmu BetBoom, pro který je kvalifikace premiérovým vystoupením. Na českou sestavu od 18:00 čekají hvězdy jako Vladislav „nafany“ Gorshkov nebo Aleksandr „KaiR0N-“ Anashkin.

Pokud tento BO1 zápas zvládnou, tak se v dalším duelu na jednu vítěznou mapu utkají s lepším z dvojice 500, The Prodigies. Pro postup do uzavřené kvalifikace ale bude potřeba vyhrát ještě semifinálovou BO3 sérii. Rozhodující soupeř vzejde z výběru silných týmů kalibru Into the Breach, Falcons nebo Spirit.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.