Přejít k hlavnímu obsahu

SIUUUU! Slavný fotbalista přímo v místě konání podporuje své esportové týmy

10. 8. 2023 | 10:10 VALORANT Zajímavost
Sergio Agüero patří mezi nejlepší útočníky novodobé historie Premier League. Po nešťastném konci fotbalové kariéry ale věnuje spoustu času své druhé vášni. Argentinec před třemi lety založil esportovou organizaci KRÜ Esports, která patří mezi světovou extratřídu. Jak moc Agüerovi na týmu záleží, prokazuje tím, že letos v létě objíždí jeden turnaj za druhým.
Sergio Agüero
Sergio Agüero
Zdroj: RLCS

Celá řada fotbalistů a dalších sportovců si založila vlastní nebo investuje do jiných esportových týmů. GUILD Esports se opírají o Davida Beckhama, Casemiro má vlastní Case Esports, Ronaldo svého času odkoupil polovinu CNB Esports Teamu a v českých luzích a hájích máme Jakuba Jankta s jeho Sampi.Tipsport.

No a potom tu máme Sergia Agüera. Slavný Argentinec musel kvůli zdravotním potížím na konci roku 2021 ukončit kariéru, ale v té době již měl více než rok založený vlastní esportový tým, do něhož okamžitě začal vkládat ještě více úsilí. Jeho zapálení je všudypřítomné a je vidět, že se neangažuje jen pro peníze.

KRÜ Esports o sobě nejvíce dali vědět v roce 2021 díky VALORANT sekci. Ta dominovala na jihoamerické scéně a jako reprezentant regionu se zúčastnila všech mezinárodních turnajů. Na mistrovství světa dokonce Agüerovi svěřenci vybojovali bronzové medaile. Tam ale týmová pouť pouze začala. S letošním příchodem franšízingu byli KRÜ Esports oceněni výběrem mezi 30 týmů do nejvyšších profesionálních lig.

Sčítání hráčů
Sčítání hráčů
Foto: Česká asociace esportu

Vrcholem VALORANT sezóny je turnaj zvaný Champions, tedy světový šampionát. KRÜ Esports bohužel nezvládli svůj úvodní zápas, takže ve skupině již prohrát nemohou, pokud si chtějí znovu zahrát o medaile.

Pozornost si ale v zápase získal i sám slavný majitel. Přiletěl totiž podpořit svůj tým přímo do Los Angeles a produkce si jej pozvala do vysílání. Teprve před pár dny byl přitom Agüero v Düsseldorfu, kde pro změnu fandil své Rocket League sestavě na vrcholném šampionátu kompletně jiné hry. Také v Rocket League totiž patří KRÜ mezi špičku a hrdě reprezentuje Jižní Ameriku. Tomu říkáme správný zápal svého šéfa.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.