Přejít k hlavnímu obsahu

1,6 bilionu korun! Microsoft koupil společnost Activision Blizzard

13. 10. 2023 | 17:15 Gaming
Největší akvizice v historii herního průmyslu. Obchod za více než 1,6 bilionu korun byl úřady schválen a Microsoft tak rozšiřuje své portfolio o atraktivní tituly jako World of Warcraft, Call of Duty, Overwatch nebo Diablo.
Microsoft dokončil akvizici Activision Blizzard
Microsoft dokončil akvizici Activision Blizzard
Zdroj: https://news.xbox.com/en-us/2023/10/13/xbox-activision-blizzard/?ocid=Announce_soc_omc_xbo_tw_Video_lrn_10.13.1

Britský Úřad pro hospodářskou soutěž (CMA) dospěl po dlouhých tahanicích k závěru, že největší akvizici v herním průmyslu už nic nebrání. Rozhodnutí přichází několik měsíců poté, co regulační orgán akvizici zablokoval. „Vděčíme CMA za důkladné přezkoumání. Dnešním rozhodnutím jsme překonali poslední regulační překážku k dokončení této akvizice, která, jak věříme, bude přínosem pro hráče a herní průmysl po celém světě,“ okomentoval rozhodnutí Brad Smith, místopředseda Microsoftu.

Někteří fanoušci se bojí, že bude zájem věnován především konzoli Xbox, pro ty má ale CEO Microsoftu Phil Spencer speciální vzkaz: „Milionům fanoušků, kteří milují hry od Activisionu, Blizzardu a studia King, chceme říct, že jste srdcem a duší těchto sérií a je nám ctí, že jste součástí naší komunity. Ať už hrajete na Xboxu, PlayStationu, Nintendu, PC nebo mobilu, jste zde vítáni - a budete vítáni i nadále,“ ujistil fanoušky v oficiálním prohlášení Phil Spencer, CEO společnosti Microsoft. 

„Těšíme se na naši další společnou kapitolu se společností Microsoft a na nekonečné možnosti, které to pro vás a naše hráče přináší,“ napsal CEO Activision Blizzard Bobby Kotick v emailu určeném zaměstnancům společnosti. Kromě samotných titulů tak nyní pod Microsoft spadá i bezmála sedmnáct tisíc zaměstnanců. Bobby Kotick zůstává ve své funkci do konce letošního roku.