Přejít k hlavnímu obsahu

Nejde jen o peníze. Šéf Xboxu nastínil návrat ke starým hrám Activision Blizzard

20. 10. 2023 | 08:12 Gaming
Pro každého, kdo si oblíbil staré tituly Activision Blizzard, má Phil Spencer dobré zprávy. Společnost Microsoft nedávno dokončila obchod za 1,6 bilionu korun, kdy již zmiňovanou firmu koupila. Šéf Xboxu potvrdil, že díky tomu vzniklo spoustu prostoru k remasterování a remakování starších titulů.
Nejde jen o peníze. Šéf Xboxu nastínil návrat ke starým titulům Activision Blizzard
Nejde jen o peníze. Šéf Xboxu nastínil návrat ke starým titulům Activision Blizzard
Zdroj: Twitter.com

První zprávy z Microsoftu po akvizici Activision Blizzard naplňují hráče nadějí. Podobné pocity panují i uvnitř firmy. „Myslím si, že díky Game Passu máme možnost vybrat každý rok několik franšíz a revidovat je,“ potvrdil šéf Xboxu Phil Spencer zprávu o tom, že se budou v Game Passu objevovat i starší hry Activision Blizzard.

Spojením s Microsoftem vzniká prostor pro potenciální remaster a remake hned několika desítek či stovek her. „Chci se ujistit, že když se k něčemu vrátíme a dáme si s tím práci, uděláme to s plnou motivací. To je hlavní důvod, proč se nechci chytat peněz. Nechci tvořit něco pouze za účelem finančního zisku,“ oznámil Phil Spencer v rozhovoru.

Pokud se některému z týmů bude chtít vrátit k určitému spektru her a opravdu na nich zapracovat, budu všemi deseti pro. Myslím si, že existuje velká škála her, do kterých se může znovu jít a znovu je obnovit,“ dodal Phil Spencer. Jediným jeho požadavkem však je, aby na tom tým usilovně pracoval a neviděl v jejich práci pouze peněžní výnos.

Novodobý remaster hry Quake 2 byl za mě naprosto skvělá záležitost. Tým, který na remasteru pracoval odvedl výbornou práci. Aktualizoval ji do novějšího obalu a to si myslím, že se dá udělat se spoustou dalších her,“ dodal ke konci Spencer. Dle nejnovějších informací však můžeme s jistotou říci, že se v roce 2023 zatím ničeho zásadního nedočkáme.