Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalá jednička v rozkladu! Dva hráči vyštvali kapitána, stejně chtějí odejít

25. 10. 2023 | 14:37 Counter-Strike 2 Přestup
Změny v organizaci Heroic nejsou u konce. Dánský celek oznámil dočasnou náhradu za svého kapitána, ale nyní se musí ohlížet po dvou dalších. Martin „stavn“ Lund a Jakob „jabbi“ Nygaard byli vyřazení z aktivní pětice, protože svoji nejbližší budoucnost plánují spojit s Astralis.
Martin „stavn“ Lund
Martin „stavn“ Lund
Zdroj: StarLadder

Heroic se dostali na rozcestí. Po selhání v ESL Pro League přišel čas na změny, organizace se nakonec rozhodla vyřadit z týmu Caspera „cadiaN“ Møllera. Ten byl dlouhé roky nejen kapitánem a sniperem v jedné osobě, ale také nejdůležitější tváří celé organizace. Møller měl odlišný pohled na zásahy do sestavy a byl to právě on, kdo se ocitl na nesprávné straně barikády musel odejít. Skutečný zvrat ale přichází až teď.

Jak v upřímném vyjádření Heroic vyplavalo dnes na povrch, Martin „stavn“ Lund a Jakob „jabbi“ Nygaard slíbili prodloužit své smlouvy, pokud cadiaN skončí. Ihned po rozhodnutí o konci kapitána v sestavě však oba oznámili vedení organizaci, že plánují spojit svoji budoucnost s konkurenčním dánským celkem Astralis. Právě ten je porazil v play-off turnaje IEM Cologne, od té doby jdou Heroic postupně dolů.

Astralis tuto strategii, oslovit a podepsat hráče s končící smlouvou, nezkusili poprvé. Stavnovi i jabbimu však od zmíněných jednání zbývalo necelých 10 měsíců do konce platných kontraktů, což je ve světě esportu skutečně dlouhá doba. Obzvláště je potřeba myslet na to, že první CS2 Major se odehraje v Kodani. Pokud se strany nijak nedomluví, může se stát, že oba hvězdné celky budou před domácím publikem poloviční.

Heroic s okamžitou platností přesunuli oba své důležité hráče na lavičku, ale ještě se jich nevzdávají. Cílem je najít dlouhodobé řešení, ideálně s návratem obou střelců do týmu. Pokud to však nebude možné, jsou otevřeni jednání. Pokud by se Astralis povedl stavna i jabbiho získat, na papíře by byli opravdu silní. Místo by jim pravděpodobně museli udělat Johannes „b0RUP“ Borup a 19letý Victor „Staehr“ Staehr.

V právě startujícím turnaji Roobet Cup se s Heroic ukáží William „sirah“ Kjærsgaard a Christoffer „Chr1zN“ Storgaard, pro oba jde o životní šanci. Současně půjde o premiéru Petera „dupreeh“ Rasmussena.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.