Přejít k hlavnímu obsahu

Totální propadák a ztráta 2,7 miliardy korun. O zrušení ligy se bude hlasovat

6. 11. 2023 | 13:40 Overwatch Gaming
Už od července letošního roku se jedná o zrušení Overwatch League. Od začátku v roce 2017 upadá sledovanost, čehož si všimli také sponzoři, kteří od ligy dávají ruce pryč. Méně sponzorů znamená samozřejmě méně výdělků a proto se společnost Microsoft po akvizici Activision Blizzardu rozhodla hlasovat o dočasném zrušení této ligy a tím i profesionální Overwatch scény.
Activision Blizzard, hlasování o zrušení Overwatch League
Activision Blizzard, hlasování o zrušení Overwatch League
Zdroj: Twitter.com

Microsoftu se akvizice Activision Blizzard s největší pravděpodobností opravdu prodraží. Dle dostupných informací se v současné době Microsoft připravuje na zaplacení až 120 milionů dolarů, pokud bude rozpuštění ligy ve hře Overwatch schváleno. O zrušení se začalo jednat už v červenci

Pokud by se týmy rozhodly odstoupit z ligy, každý z nich dostane 6 milionů dolarů. Ačkoliv to ani zdaleka nepokryje částku, kterou vynaložily na vstup do ligy, víc už jim zřejmě nikdo nenabídne a takový obchod se zdá být velice lákavý. Většina týmu se s největší pravděpodobností rozhodne profesionální Overwatch opustit.

Úpadek Overwatch League způsobila z části pandemie COVID-19, podílel se na něm ale také neúspěšný začátek Overwatch 2. Overwatch League od roku 2017 pomalu ztrácela a momentálně je její zrušení na místě. Podle sledovanosti o soutěž dlouhodobě není příliš velký zájem. Ruce pryč od tohoto projektu dala také většina sponzorů. 

Ačkoliv poslední finále mezi Čínou a Saúdskou Arábií sledovalo přes 300 000 diváků (což bylo od roku 2017 nejvyšší číslo), prozatím profesionální scéna v této hře s největší pravděpodobností skončí. Vysoká návštěvnost finále však poukazuje na to, že se správným vedením může přežít.