Přejít k hlavnímu obsahu

Game Pass festival se představí v novém formátu a zavítá do Vodafone PLAYzone Areny

28. 11. 2023 | 07:57 Gaming
Čtvrtý ročník akce, kde se setkávají hráči, tvůrci a fanoušci Xboxu, bude rozprostřen do pěti dnů se streamy i živými exkluzivními akcemi – mimo jiné v naší Vodafone PLAYzone Areně.
Game Pass festival
Game Pass festival
Zdroj: Xbox CZ

Xbox si ve spolupráci s Logitechem a Alzou připravil na dny 28. listopadu až 2. prosince pro své příznivce, ale i širokou veřejnost další akci plnou hraní, soutěží, kreativních inspirací a možností setkání s osobnostmi herní a tvůrčí scény. Nově nese oficiální název Game Pass festival, protože jeho hlavním tématem bude především katalog s více než stovkou skvělých herních titulů tohoto stále rostoucího předplatného.

První tři dny festivalu se ponesou ve znamení streamů s hashtagem #gamepassfestival (Twitch, YouTube). Široká plejáda známých i začínajících streamerů bude na svých kanálech hrát hry z Game Passu, a to jak na konzolích, tak i na počítači. Diváci se budou moct v jejich průběhu zapojit do soutěží probíhajících v chatu především o kódy na Game Pass, ale také o pozvánky na navazující živé akce a věcné ceny. Obdobné soutěže budou probíhat i na sociálních sítích partnerů festivalu a českých a slovenských kanálech Xboxu.

Game Pass festival
Game Pass festival
Foto: Xbox CZ

Třídenní maratón streamů doplní dvě exkluzivní živé akce. Nejprve to bude 1. prosince setkání streamerů, kreativních talentů a jejich fanoušků v prostorách Vodafone PLAYzone Areny, kde se kromě her z Game Passu a herních periferií od Logitechu budou prezentovat například cosplayeři či tvůrci výtvarného obsahu a nebudou chybět ani moderované debaty se zajímavými osobnostmi. Chybět nebude živý přenos.

Hned o den později se poté uskuteční komunitní akce v garážích DJ Lucky Boye ve Frenštátě pod Radhoštěm, který je nejen tím, co má ve své přezdívce, ale také lídrem driftařské komunity FurtBokem. Ve stylovém prostředí dílen, kde vznikají originální driftové a tuningové speciály se budou hrát především závodní hry a pozvaní fanoušci se zde budou mít možnost setkat jak se streamery, tak i různými osobnostmi.

Podrobnosti k jednotlivým dnům festivalu sleduje na kanálech Xbox CZ a partnerů Game Pass festivalu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.