Přejít k hlavnímu obsahu

Přišel, viděl, ale ve finále nezvítězil. Anarkez si přesto jako MVP podmanil českou scénu

2. 12. 2023 | 10:50 Counter-Strike 2 Příběh
Hlavní cenu České mincovny o nejužitečnějšího hráče celé sezóny Tipsport MČR CS si za své výkony vysloužil Guy „anarkez“ Trachtman. Individuální ocenění, zlatou minci v hodnotě 56 tisíc korun, by ale bezesporu vyměnil za triumf na finále sezóny. Jelikož mu končí smlouva a jeho budoucnost zřejmě nebude spojená s DNE, tak se pojďme za celým jeho rokem ohlédnout.
Guy „anarkez“ Trachtman na Tipsport MČR CS 2023
Guy „anarkez“ Trachtman na Tipsport MČR CS 2023
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Guy „anarkez“ Trachtman si na začátku letošního roku nenašel mezinárodní angažmá, a tak přijal nabídku od Dynama Eclot. Sám přitom přiznává, že hráče DNE v té době vůbec neznal. „Začátky byly docela těžké, protože jsem hrál v týmu se čtyřmi česky mluvícími hráči, takže to bylo poněkud obtížné,“ popsal v rozhovoru největší obtíže prvních týdnů. Zvykat si na komunikaci v angličtině museli poprvé v kariéře také spoluhráči.

Mimo postupného komfortu uvnitř týmu si postupně zamiloval také české prostředí. „Miluju tohle publikum, fanoušci byli úžasní,“ vysoukal ze sebe po prohře ve finále Tipsport MČR CS. Podle jeho slov začali soupeře po dvou dominantních mapách podceňovat a prohrávali řadu kol, která neměli. „Prohra bolí, protože jsem chtěl turnaj vyhrát i pro svou zemi, ale bohužel se to nepodařilo,“ nezapomněl zmínit válkou sužovaný Izrael.

Dynamo Eclot na Tipsport MČR CS 2023
Dynamo Eclot na Tipsport MČR CS 2023
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Hořkosladkou odměnou bylo ocenění MVP České mincovny, které si ostřílený borec vysloužil vítězstvím v kombinaci hlasování veřejnosti a odborné poroty. Ve finálovém výběru jako jediný zástupce Dynama Eclot pokořil soupeře ze SINNERS a Sampi.Tipsport. „Cena pro mě znamená hodně, ale bez výhry turnaje to není ono...“ odvětil smutně. Unešený však byl z výherní mince z pravého zlata, která má hodnotu 56 tisíc korun. „Nikdy nehraju na statistiky, vždy chci hrát jako tým a vyhrávat jako tým,“ doplnil nejužitečnější hráč roku.

Jaké budou jeho další kroky? Bohužel už jej na české scéně neuvidíme. V rozhovoru po finále Tipsport MČR CS sice přiznal, že má od Dynama Eclot nabídku na prodloužení smlouvy, ale nakonec míří do Evropy. Zatím však není známo, kde zakotví. „Letošek pro mě bude vždy speciální, individuálně to byl můj nejlepší rok, jen škoda, že se nám v Evropě tolik nedařilo,“ uzavřel rozhovor se slovy, že na Česko určitě nikdy nezapomene.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.