Přejít k hlavnímu obsahu

Největší problémy CS2: boost bug nebo peeker's advantage. Profíci zmiňují i boba

2. 1. 2024 | 13:10 Counter-Strike 2 Komentář
Counter-Strike 2 rozhodně není perfektní hra. Měsíce po vydání očekávaného pokračování legendárního titulu je většina hráčů se stavem CS2 nespokojená. Do této skupiny patří pochopitelně i profesionálové. Ti na popud známého tvůrce Thoura ukázali na aktuálně největší problémy střílečky od Valve. Chybět nemůže peeker's advantage nebo cl_bob.
Největší problémy CS2
Největší problémy CS2
Zdroj: Valve/Reddit (s povolením)

Průzkumu se před RMR kvalifikacemi na první CS2 Major zúčastnilo 29 profesionálních hráčů Counter-Strike 2 z celého světa.

Peeker's advantage

Dlouhodobá feature Counter-Strike. Nejde o nic nového, jenže v CS2 je peeker's advantage obrovská a oproti CS:GO neúnosná. Držet úhly se nevyplácí, často je peekující hráč v gigantické výhodě díky samotné hře. Často se stává, že soupeře ještě nevidíte a už dostáváte kulku mezi oči.

Player boost bug

Krásný příklad na videu v přiloženém příspěvku na konci článku. Když se hráč pokusí skočit na boostujícího kolegu, začne klouzat a nemůže nic dělat. Nejednou vedl tento bug k prohranému souboji a následně i kolu. „Na Overpassu se mi stalo s darberem to samé. SHOCK mě díky tomu zabil a vyhrál kolo,“ vzpomíná Martin „zur1s“ Sláma na kvalifikační zápas před loňským MČR.

Cl_bob

Kdykoli je vydán nový update CS2, objeví se stovky komentářů volající po commandu cl_bob. Jedná se o funkci, skrz kterou mohli hráči dříve upravovat pohyb zbraně během běhu a chůze. „Boba“ využívají i profesionálové. Nebo by spíše rádi využívali.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).