Přejít k hlavnímu obsahu

Kritický bug mohl ovlivnit Major kvalifikaci. Žádný podvod, jen strategie, brání se hráči

10. 1. 2024 | 14:35 Counter-Strike 2 Zajímavost
Hráči se dlouhé týdny obávali, že spousta dosud neobjevených bugů zůstane skrytých do první Major kvalifikace a někdo je vytáhne v těch nejdůležitějších momentech. A něco takového se skutečně stalo. Díky objevenému, ale neopravenému bugu jde ze svého spawnu slyšet soupeře a vidět jeho granáty na konkrétních lokacích. Bug přitom neporušuje pravidla kvalifikací.
CS2 bug
CS2 bug
Zdroj: Valve

Během první evropské kvalifikace na PGL Major obletěl internet klip profesionálního týmu Movistar KOI. Hráči se z ničeho nic zastavili krátce po začátku kola a vypadalo to, že čekají na nějaký impulz. Načasování útoku na správné místo jim dokonale vyšlo a vypadalo to, že ví o pohybu soupeře, aniž by ho spatřili či slyšeli.

„Šlo o pevně danou strategii, kdy čekáme na smoke od soupeře. Pokud padne, jdeme 4 na A, pokud ne, jdeme 4 na B. To je vše. Nikdy jsme ničeho podobného nezneužívali a nikdy ani nebudeme,“ vysvětlil situaci David „dav1g“ Granado. Slova hráče aktuálně 24. nejlepšího týmu světa potvrdili i další bývalí či současní kolegové.

Komunita do té doby Movistar KOI podezírala, že využili game breaking bugu. Když se totiž nepohnete z vašeho spawnu, můžete si po stisknutí ESC otevřít obrazovku na změnu týmu, kde sice neuvidíte hráče, ale uslyšíte jejich kroky spolu s viditelnými granáty a bombou. Něco takového dokonce není proti pravidlům!

Tuhle chybu ukázal na svém X profilu již před měsícem Harumi. Nepřišla však oprava, takže všichni doufají, že situace z kvalifikace na největší turnaj světa konečně donutí Valve konat. Hráči španělského týmu jsou však z obliga, protože se ze spawnu pohnuli a bug nemohli použít, i kdyby jejich vysvětlení někdo nevěřil.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.